Analiza

Flatbed-urile, încotro?

• Bookmarks: 12464


Producătorii de imprimante flatbed încearcă să găsească noi piețe pentru echipamentele pe care le promovează. Performanțele mașinilor și prețurile la care acestea se comercializează dau o idee clară despre tendințele de dezvoltare în acest domeniu.

Producătorii de echipamente flatbed doresc să impulsioneze piața prin găsirea de noi perspective de vânzare. Fie comercializează echipamente la prețuri reduse, fie se axează pe îmbunătățirea performanțelor pe care le pot oferi imprimantele, fie se plasează în zona echipamentelor flatbed pentru furnizori de servicii de imprimare cu comenzi foarte mari. În spatele acestor decizii stau strategii de marketing bine gândite pentru a obține beneficii pe termen mediu și lung.

Atelierele mici de producție, o posibilă țintă
Prin punerea pe piață a unor echipamenente la prețuri mici, care au modificări față de imprimantele flatbed obișnuite, producătorii doresc să schimbe publicul țintă.

Mulți producători de echipamente încearcă să ofere o flexibilitate a producției, a spațiului de lucru și un preț mai mic pentru atelierele mici de imprimare. Apare o creștere în zona celor cu afaceri entry level, pentru că echipamentele au prețuri de pornire până în 100.000 euro.

HP Scitex FB500
De exemplu, HP Scitex FB500, lansată pe piață anul acesta, oferă posibilitatea imprimării performante a materialelor rigide. O caracteristică inteligentă a lui HP Scitex FB500 este aceea că masa extensibilă poate fi pliată și se transformă în una verticală, ceea ce permite economisirea de spațiu. Pentru un atelier mic care nu folosește flatbed-uri în fiecare zi e o caracteristică importantă, pentru că acesta poate avea capacitate superioară de producție fără să fie nevoie de o extindere a spațiului de lucru.

Productivitate crescută, prețuri convenabile
Producătorii nu ocolesc nici piața celor care își permit să cheltuiască între 100.000 euro- 300.000 euro pentru un echipament flatbed.

Tendința de dezvoltare a echipamentelor cu prețuri medii tinde către un nivel de productivitate ridicată, iar principalele argumente oferite de producători pentru cumpărare sunt raportul calitate/preț foarte bun și unele îmbunătățiri care pot deschide noi perspective pentru firmele de imprimare.

Mimaki JFX-1615
Un producător care asigură un sistem inovator de uscare este Mimaki. Mimaki JFX-1615 folosește un sistem de uscare la rece sau sistemul de uscare UV-LED. Astfel, este eliminat efectul de încălzire, putându-se aborda materiale mai subțiri sau materiale transparente cum ar fi sticla și oglinzile.
Alt beneficiu al lui Mimaki JFX-1615 este posibilitatea de a utiliza atât cerneală albă, cât și cerneală transparentă, ultima producând un efect de lăcuire selectivă spot, adesea regăsit în imprimarea produselor premium, cum ar fi rapoartele anuale. Este, de asemenea, utilă în aplicarea unui luciu pe o imagine care a fost deja imprimată. Practic se imprimă două straturi – unul este culoare , iar celălalt este un overprint transparent. Mimaki JFX-1615 permite utilizatorilor să imprime pe majoritatea tipurilor de substraturi, ceea ce dă deschidere către piețe și segmente multiple.

Océ Arizona 550
Océ a adus numeroase îmbunătățiri echipamentelor sale în ultimii ani, de la cerneală, la capete de printare și sisteme de uscare. Cea mai mare îmbunătățire de la Océ a fost imprimarea unui nou cap de printare la seria Océ Arizona 550. Capetele de imprimare au două linii de duze, ceea ce asigură o productivitate mai mare. Océ are, de asemenea, un sistem de uscare îmbunătățit care asigură mai multă energie, mai puțină căldură și un consum de cerneală cu până la 50% mai mic față de alte echipamente existente pe piață, conform declarațiilor reprezentanților companiei.

Printul digital face concurență serigrafiei

Faptul că s-au introdus echipamente ieftine nu înseamnă că producătorii au renunțat să mai deservească piața echipamentelor cu valoare foarte mare, de peste 300.000 euro. Tendința de dezvoltare ar fi spre imprimante care să îi convingă pe cei din serigrafie să migreze spre printul digital.

Dezavantajul serigrafiei, de care poate profita printul digital, este acela că e necesară o nouă reglare a echipamentului pentru fiecare imagine. În cazul imprimării digitale, toate paginile pot fi diferite și nu e necesară o operație de reglare a mașinii înainte de fiecare operație de printare. Acest lucru permite producții mici, chiar dacă orice pagină este distinctă, ceea ce nu se poate face cu un echipament analogic de serigrafie. Pe o astfel de piață e foarte importantă calitatea, productivitatea și capacitatea imprimantei digitale de a realiza aplicații în volume mari, printate de obicei prin serigrafie. Puțini producători oferă echipamente premium la prețuri ridicate.

Durst
Durst concurează pe piața imprimantelor flatbed de când s-a lansat prima imprimantă UV, la începutul anilor 2000. S-a axat pe piața echipamentelor premium de scară industrială. Toate printerele au prețuri de la jumătate de milion de dolari în sus. Anul trecut, Durst a introdus o nouă platformă pentru a crește productivitatea, atât prin ajustarea vitezei de imprimare, cât și prin asigurarea unui flux de lucru continuu. La noile modele, Durst Rho 1000 și Durst Rho 900, există un sistem automat pentru o producție continuă care permite mașinii să alimenteze o masă, dar să funcționeze imprimând continuu, fără să existe timp de încărcare/descărcare. Practic, mașina imprimă pe două mese diferite în același timp. Un nou sistem de imprimare oferă un număr mai mare de duze, ceea ce înseamnă o productivitate mai mare. Acest sistem se regăsește în Durst Rho 1000, Durst Rho 900 și Durst Rho 800HS.

Efi Vutek GS3200
Hibridul flatbed și pentru materiale în rolă Efi Vutek GS3200 asigură volume mai mari pentru producția comercială de print. Realizează aplicații cu viteze până la 223 mp/h și la o calitate fotorealistică incredibilă, până la rezoluția de 1000 dpi.
Efi Vutek GS3200 permite realizarea de producții în volume mici și o imprimare pe o varietare de suporturi rigide și flexibile. Pe măsură ce aceste imprimante sunt mai rapide, mai versatile și mai economice, distanța dintre volume mari și imprimarea digitală se reduce considerabil. Capacitatea de a produce volume mici la prețuri economice cu o extindere spre game de materiale non-standard face ca Efi Vutek GS3200 să aibă un bun cost de amortizare.

Similar Posts:

12 recommended
comments icon0 comments
0 notes
464 views
bookmark icon

Write a comment...