Analiza

Fogra organizează simpozion despre imprimarea UV

• Bookmarks: 18 • Comments: 1457


Fogra, Asociaţia pentru Cercetarea Tehnologiilor de Imprimare, organizează cel de-al şaselea forum despre imprimare UV în Munchen, pe 16 şi 17 noiembrie 2010. Acest eveniment încearcă să clarifice o problemă spinoasă: cât de periculoasă este, de fapt, imprimarea UV pentru sănătate?

În ultima vreme, percepţia publică legată de imprimarea UV s-a înrăutăţit, din cauza măsurătorilor efectuate pentru stabilirea nivelului de fotoiniţiatori care trec din cerneala UV în alimente la contactul cu ambalajul. Rezultatele au fost făcute publice de către diverse media cu conţinut generalist şi sunt prezentate ca fiind îngrijorătoare.

Pentru că imaginea firmelor de imprimare poate fi grav afectată dacă opinia publică află că acestea printează cu tehnologie UV, Fogra consideră că e nevoie de o mobilizare în rândul companiilor de print. Soluţii tehnice de prevenire sau de reducere a cantităţii de fotoiniţiatori care trec din cerneală în alimente sunt disponibile pe piaţă de mulţi ani. Numai că cernelurile care ar putea ajuta la diminuarea cantităţii de fotoiniţiatori nu sunt utilizate prea des, deoarece sunt scumpe.

În prima zi a forumului se va discuta despre posibilităţile de prevenire a efectelor negative ale imprimării UV, care pot afecta imaginea acestei tehnologii de printare în ochii opiniei publice. În cea de-a doua zi se vor pune în discuţie tendinţele dezvoltării surselor de iradiere şi se vor evalua costurile asociate acestora. Întrebarea principală va fi dacă LED-urile UV vor reprezenta sursa de iradiere a viitorului.

Programul dezbaterilor va fi stabilit şi moderat de Dr. Wolfgang Rauh. Va fi asigurată o traducere simultană din germană în engleză pentru participanţii din alte ţări.

Programul detaliat pentru Forumul Fogra este disponibil pe internet: www.fogra.org
Alte informaţii se pot obţine prin telefon la numărul +49 (89) 43182-114 sau prin e-mail, la adresa burian@fogra.org

Similar Posts:

18 recommended
comments icon1 comment
1 notes
457 views
bookmark icon

0 thoughts on “Fogra organizează simpozion despre imprimarea UV

    Write a comment...