Folosirea foliei lenticulare este, cum spuneam în articolul precedent, o opţiune perfectă pentru comunicarea tipărită, adăugând dinamicitate şi profunzime dimensională imaginii. Chiar dacă costurile de producţie nu sunt la fel de scăzute ca în cazul folosirii hârtiei sau a altor substraturi, lenticularul măreşte de câteva ori impactul transmiterii unui mesaj către grupul ţintă.
Înainte de a trece la partea legată de aplicaţiile concrete şi la exemplificarea avantajelor folosirii foliei lenticulare, vom prezenta ultimul capitol cu detalii tehnice început în ediţia trecută a revistei.
Aşadar, Pacur furnizează folia lenticulară Lenstar într-o gamă variată de formate de tipar offset (cam pentru toate formatele de maşină ale marilor producători mondiali de prese offset), de la cele mici la cele folosite de maşinile de tipar XXL pentru imprimarea ambalajelor. În funcţie de preferinţa tipografiei, dar şi de cantitatea comandată, poate fi furnizat orice format. Scopul acestei politici este de a evita problemele pe care tipografii le pot întâmpina în cazul apariţiei unor iregularităţi datorate tăierii imperfecte sau deteriorării suprafeţei lentilelor. Este important de amintit că, pentru a obţine rezultatele dorite, acest detaliu este vital ţinând cont de necesitatea folosirii unui registru perfect la tipărirea foliei lenticulare pe maşinile offset.
În general, grosimea foliei variază de la 262 la 839 de microni. Un alt aspect important este legat de densitatea lentilelor – denumit „pitch”. Cu cât densitatea lentilelor este mai mare (sau mai fină) cu atât folia lenticulară este mai subţire şi mai flexibilă. Alegerea acestui tip de substrat cu un pitch mai fin este perfectă pentru publicaţii sau alte materiale tipărite expediate prin poştă. Însă, trebuie avut în vedere că acest avantaj implică şi…
Articolul poate fi citit in totalitate numai in editia tiparita a revistei Print Magazin. Va puteti abona completand formularul de la pagina Abonamente.