Future Book Forum 2017 va determina rolul „cărţilor inteligente“ în viitor în procesul de învăţare
Canon Europe a primit peste 380 de delegaţi din 32 de ţări la Future Book Forum 2017, care a avut loc la finalul anului 2017 la Centrul pentru Experienţă cu Clienţii de lângă Munchen, Germania.
Al cincilea eveniment de acest fel, Future Book Forum 2017 a fost iniţiat de Canon pentru a reuni o comunitate de edituri şi de producători avangardişti din toată lumea. Forumul îşi propune să exploreze trendurile viitorului adoptate de edituri şi să propună soluţii creative care să îndeplinească cerinţele mereu în schimbare ale consumatorilor.
Pornind de la concluziile trase în 2016, tema evenimentului Future Book Forum 2017 a fost „Cartea Inteligentă“, o analiză a modului în care editurile se pot adapta în mod proactiv la preferinţele consumului de conţinut dedicat utilizatorilor prin numeroase platforme media. Acest subiect a fost dezbătut punând accentul pe viitorul educaţiei – sau Educaţie 4.0 – care va fi predominat de persoane care vor dori să înveţe pe parcursul întregii vieţi şi de la generaţii diferite şi care vor avea nevoie de materiale educaţionale adaptate unor nevoi şi provocări specifice.
Peter Wolff, Senior Director, Divizia de imprimare şi producţie CRD pentru clienţi, Canon Europe, afirmă: „Vânzările de cărţi fizice au din nou un trend ascendent, iar editurile sunt optimiste şi încrezătoare în piaţă. Acum acestea se concentrează pe inovaţie şi în acelaşi timp dezvoltă procese comerciale mai dinamice pentru a reduce riscul comercial asociat cu publicarea de volume analoage. Acest lucru necesită o colaborare strânsă între edituri, tipografii şi furnizorul de tehnologie digitală, iar Canon facilitează această cale cu ajutorul Future Book Forum. Având o creştere anuală de 20% a publicului, este clar că editurile apreciază această oportunitate unică de a se reuni şi de a-şi modela viitorul.“
Prezidat de Peter Fisk, analist în domeniul afacerilor şi profesor de strategie la IE Business School, programul evenimentului Future Book Forum 2017 a inclus invitaţi remarcabili din domeniul editurilor, marketingului şi al tehnologiei.
Sven Fund (fullstopp) a descris provocările şi oportunităţile din domeniu, în timp ce Dr. Wolfgang Merkle (University of Applied Sciences Europe) a prezentat modul în care brandul german pentru consumatori, Tchibo, prezent pe toate canalele, pune clientul în centrul tuturor acţiunilor de inovare legate de produs şi servicii. Expertul în producţie Michaela Philipzen (Ullstein Verlag) şi specialistul în digitalizare Alexander Markowetz şi-au exprimat viziunea referitoare la o integrare şi standardizare mai pronunţată a domeniului editurilor ca bază pentru o transformare digitală pozitivă. Kirsti Lonka (University of Helsinki) a prezentat cele mai noi păreri academice referitoare la proiectul Educaţie 4.0, în timp ce Peter Revsbech şi Whitney Jorgenson (Ordsbogen) au descris modul în care platformele lor inovatoare, cu conţinut pe bază de date, revoluţionează sistemul educaţional în Danemarca.
De asemenea, cei prezenţi au putut auzi poveşti de succes prezentate de Meteksan şi Teknolist (Turcia) şi Livonia Print (Letonia), care au evidenţiat importanţa „triunghiului de expertiză“ dintre editură, tipografie şi furnizorul de soluţii în procesul de dezvoltare de noi modele de afaceri în domeniul tipografiilor, susţinute de tehnologiile de imprimare şi flux de lucru digital. Prin intermediul atelierelor de lucru pe bază de colaborare, al „laboratoarelor de acţiune“ şi a discuţiilor la mese rotunde, participanţii au avut numeroase oportunităţi să afle mai multe amănunte despre aceste subiecte, accentul punându-se pe „cartea inteligentă“ şi pe dezbaterea rolului formatelor de conţinut îmbunătăţit şi personalizat în procesul de învăţare eficientă.
Peter Wolff încheie astfel: “Future Book Forum atrage atenţia asupra faptului că digitizarea este una dintre numeroasele strategii adoptate în domeniul editurilor pentru a face faţă schimbărilor. O mentalitate concentrată pe domeniul digital le permite editurilor să fie încrezătare într-un viitor în care tirajele mici şi livrările la cerere vor reprezenta realitatea şi în care o gestionare mai proactivă a ciclului de viaţă al echipamentelor de tipărire le va permite să maximizeze valoarea comercială a conţinutului lor.
“‘Cărţile inteligente’ vor face trecerea la un alt nivel, integrând date fizice şi digitale în moduri complet noi şi găsind astfel un echilibru între valoarea conţinutului şi nevoile utilizatorului. Future Book Forum 2017 a adus o privire din viitor, unde tehnologia digitală va transforma „cărţile“ în produse şi servicii cu numeroase faţete, ce vor crea noi niveluri de interacţiune între clienţi şi conţinutul pe care aceştia îl vor alege.”
Canon Europe plănuieşte să găzduiască cel de al şaselea eveniment Future Book Forum în luna noiembrie 2018.
Similar Posts:
- Canon a lansat seria de maşini imagePress C7010 VPS dezvoltată în comun cu Océ
- Cred că România nu ar trebui privită ca o piață emergentă
- Bookfest 2013: Două sute de edituri au adus un milion de cărţi
- Labelexpo Europe 2023 anunță forumul Dieline
- Canon a lansat un trio de imprimante din seria ImagePrograf