Default

HP a lansat T400, prima rotativă inkjet color din lume cu bandă mai lată de 1 m

• Bookmarks: 2309


Capabilă să tipărească în role cu lățimi variabile, de până la 1.067 mm, noua rotativă inkjet color HP T400 oferă o flexibilitate extinsă formatului de tipar și deschide o nouă eră în domeniul producției digitale de mare volum prin cele peste 5.200 pagini A4 imprimate într-un minut.

Pe 16 martie 2011, la Los Angeles, HP a prezentat industriei grafice cea mai mare și mai productivă rotativă digitală din lume, aducând conceptul personalizării pe scară largă mai aproape de tipărire prin combinarea atributelor unice ale imprimării digitale cu eficiența producției de mare volum.

Cu o lățime a benzii fără rival și o viteză a imprimării de cca. 183 m/minut, rotativa inkjet HP T400 este capabilă să tipărească peste 5.200 de formate A4 color pe minut – cu 44 de procente mai mult decât cea mai apropiată soluție oferită de competitori.

HP a organizat lansarea noii sale rotative la birourile O’Neil Data Systems, o companie specializată în comunicarea de marketing cu sediul în Los Angeles care folosește în prezent toate cele patru modele de rotative inkjet din portofoliul HP – T200, T300, T350 și noul T400.

La eveniment, HP am mai introdus și alte câteva soluții adiționale, cum ar fi cerneala HP de tip MICR (acronim de la Magnetic Ink Character Recognition) sau hârtia cretată produsă de Sappi, ca și soluțiile de workflow și finisare de la producătorii care fac parte din programul HP Graphic Solutions Partner. De asemenea, HP a anunțat că este în măsură să le ofere utilizatorilor rotativei T300 o opțiune de modernizare către platforma mai rapidă T350.

„Cu mai mult de 25 de instalări pe tot mapamondul, sistemele noastre de rotative inkjet schimbă dinamica afacerilor din segmentul aplicațiilor editoriale, transpromo și direct mail,” a declarat senior vice president, Graphics Solutions Business, HP. „Prin capacitatea de producție semnificativă oferită de HP T400, clienții pot păși acum în adevărata lume a personalizării pe scară largă și a aplicațiilor adaptate, având ocazia să profite de avantajul oferit de noile oportunități de creștere semnificativă,” a mai spus oficialul HP.

Imprimare de înaltă calitate cu ajutorul noilor cerneluri și capete inkjet

HP T400 oferă o imprimare de înaltă calitate prin reproducerea cu precizie a textelor și imaginilor, ca și a zonelor tipărite uniform, cu ajutorul noilor cerneluri de policromie HP A50 și a noilor capete inkjet HP A10, un ansamblu compact bazat pe HP Scalable Printing Technology al cărui design folosește o arhitectură cu 1,200 de duze/inch. HP a integrat pe T400 o serie de alte îmbunătățiri care vor utila rotativele sale inkjet, cum ar fi noul sistem de control al benzii de substrat imprimabil sau cele pentru sistemele de uscare.

Utilizatorii sistemelor de finisare pentru rotative digitale, a căror dimensiune standard a benzii de hârtie este de 52 cm, pot produce simultan două lucrări pe HP T400, utilizând un dispozitiv de șlițuit dispus la eliminare din mașină care să convertească sulul în două benzi. De amintit, de asemenea, și instrumentul de impoziție scalabilă a documentelor conceput de Ultimate Technographics – unul din membrii programului de parteneriat al HP – care le permite operatorilor să monteze împreună documente cu date variabile diferite.

Și partenerii de soluții grafice ai HP, incluzând furnizori de sisteme de finisare și antrenare a hârtiei precum EMT, Magnum Digital Solutions, MBO și Müller Martini, vin cu soluții prin care sprijină platforma HP T400. Alții furnizori din industria tipografică, cum sunt companiile CMC, Compart, GMC Software Technology, Hunkeler, Lasermax Roll Systems, Tecnau, Videk și WEKO, vor prezenta, de asemenea, soluții tehnologice care pot fi utilizate pe rotativele inkjet HP.

De exemplu, Pitney Bowes pune în evidență aplicativitatea pe segmentul lucrărilor tranzacționale/transpromoționale de mare volum a noii tehnologii oferită de rotativele inkjet HP. Astfel, HP T400 va deveni parte a noii soluții IntelliJet 42 prin care Pitney Bowes se adresează pieței amintite, extinzând spectrul de configurații pe care le oferă IntelliJet, atât ca format cât și ca viteză.

„Pitney Bowes este încântată să colaboreze cu HP pentru lansarea acestei noi soluții destinată segmentului tranzacțional de mare volum,” spune Dr. Lakshmi-Ratan, președinte al diviziei Document Messaging Technologiei (DMT) a Pitney Bowes, adăugând: „Este încă un exemplu a modului în care lucrăm împreună pentru a crea soluții care-i pot ajuta pe clienții noștrii să obțină eficiență și productivitate îmbuntățite pentru a le genera clienților proprii o comunicare mult mai puternică și mai valoroasă.”

Programată pentru a fi disponibilă pe piață către sfârșitul acestui an, HP T400 face parte dintr-un larg portofoliu de produse adresate producției tipografice care include și mașinile HP Indigo bazate tehnologia cernelii electrofotografice. Având peste 5.000 de prese instalate în toată lumea, HP Indigo este lider pe piața de tipar digital premium, pentru lucrări reproduse la calitate offset și fotografică.

De la introducerea primei sale rotative inkjet pe piață, HP a continuat să câștige teren pe piețele imprimării editoriale, precum și pe segmentele de direct mail, tranzacțional și transpromoțional, cu mai mult de 1,46 miliarde de pagini produse pe rotativele inkjet HP în 2010. În prezent, HP instalează prima sa rotativă inkjet HP T300 în Asia, la fabrica exportatorului de carte CTPS din Dongguan, China, alături de mașina HP Indigo 7500.

„Modelul T400 al lui HP este o puternică completare adusă familiei de rotative inkjet, ceea ce-i extinde gama către zonele încă neexplorate ale productivității imprimării digitale,” spune Jim Hamilton, grup director la InfoTrends, celebra firmă de ananliză a industriei. „Aceste dispozitive revoluționare obligă marketerii și furnizorii de conținut informațional să re-imagineze ceea ce poate fi obținut prin intermediul producției tipografice digitale,” a mai adăugat Hamilton.

Premiera mondială la O’Neil Data Systems

O’Neil Data Systems este locul instalării primei rotative HP T400, firma din Los Angeles fiind singurul client din lume care posedă toate cele patru modele de rotative inkjet fabricate de HP. În plus, compania menționată mai dispune și de mașini HP Indigo folosite pentru a produce o plajă largă de lucrări de înaltă calitate, cum ar fi coperțile publicațiilor tipărite pe rotativele inkjet. O`Neil Data Systems folosește, de asemenea, și aplicația software HP Exstream de management al clienților pentru a genera fluxuri de date variabile tipăribile la viteza maximă a rotativelor.

Compania folosește platforma software HP Extream și rotativa HP T400 pentru a produce „MarketSmith”, o publicație personalizată de studii financiare tipărită săptămânal.

„Rotativa color HP T400 tinde să atingă viteză de tipar a mașinilor offset, oferind în același timp beneficiile proprii imprimării digitale,” a declarat James Lucanish, președintele firmei O’Neil Data Systems.

Ca și celelalte rotative inkjet dezvoltate de HP, modelul T400 tipărește pe aproape orice tip de hârtie cretată sau de ziar, ca și pe un spectru larg de substraturi cretate. De asemenea, HP a anunțat și disponibilitatea pe piață a noilor sorturi de hârtie cretată Jaz de la Sappi, de 115 și respectiv 130 gm2, destinate rotativelor HP. Cele două gramaje de hârtie Jaz în suluri sunt accesibile în acest moment pentru piețele din Europa și Asia-Pacific, urmând ca în viitorul apropiat să fie lansate și alte gramaje.

Lansarea cernelurilor MICR pentru rotativele inkjet HP

MICR, o tehnologie frecvent utilizată la imprimarea cecurilor, va fi în curând disponibilă pentru utilizarea într-o gamă foarte largă de aplicații grafice, grație soluției MICR dezvoltată de HP pentru rotativele sale inkjet. Deja disponibilă pentru modelele HP T300 și HP T350 – și cel mai târziu spre sfârșitul anului pentru T200 și T400 -, soluția constă într-un nou cap de imprimare cu cerneală MICR neagră, care se introduce în slot-urile suplimentare ale sistemului de imprimare.

Click pe imaginea din dreapta titlului pentru a vizualiza la oa scară mai mare fotografiile de la lansarea HP T400.

(Sursă: HP. Foto: InfoTrends)

Similar Posts:

2 recommended
comments icon0 comments
0 notes
309 views
bookmark icon

Write a comment...