Analiza

Imprimanta Durst printează imagini pentru orbi

• Bookmarks: 20420


Firma spaniolă Estudios Durero a făcut parteneriat cu fotograful Juan Torre cu scopul de a pune în practică un proiect pentru Asociaţia Naţională a Orbilor din Spania. Imaginile tactile dinamice cu texturi complexe alcătuiesc o expoziţie al cărei subiect îl reprezintă muzica şi muzicienii.

Imaginile imprimate cu cerneală cu polimerizare UV sunt realizate astfel încât neregularităţile de pe suprafaţa lor să permită vizualizarea tabloului de către orbi prin atingere.

Pentru imprimare a fost utilizat substratul Dibond negru de la firma elveţiană 3A Composites, deoarece suprafaţa fină a acestuia a permis surprinderea cu cea mai mare acurateţe a contrastelor la depunerea straturilor de cerneală. Însă, conform declaraţiilor managerului de producţie, Ander Soriano, esenţială în obţinerea unui rezultat optim a fost imprimanta Durst Rho.

Pentru a obţine ,,imagini” cât mai apropiate de realitate şi pentru a se simula texturi precum pânza, pielea, chiar clapele unui pian şi corzile unei viori în cadrul fotografiilor, substratul s-a imprimat stratificat, fiind necesare până la 12 treceri ale imprimantei.

Expoziţia este deschisă publicului la Muzeul Tiflologic din Madrid până în data de 12 septembrie.

Similar Posts:

20 recommended
comments icon0 comments
0 notes
420 views
bookmark icon

Write a comment...