Analiza

Nu lăsa echipamentul să îți impună cum să îți conduci afacerea.

• Bookmarks: 17416


Eyal Friedman, VicePresident, Technical Services, SAi
Eyal Friedman, VicePresident, Technical Services, SAi
Puțini sunt furnizorii de servicii de imprimare sau signmakerii care nu s-au gândit, cel puțin odată, că înlocuirea întregului lot de echipamente le-ar rezolva cele mai multe dintre problemele de producție. Standardizarea, calitatea uniformă, un flux de producție eficient care să permită personalului să opereze mai multe tipuri de echipamente sunt lucruri care sună foarte bine în teorie, dar de puține ori le găsim implementate în activitatea de zi cu zi.

De fiecare dată când este cumpărat un echipament nou implementarea eficientă a acestuia în fluxul de producție devine un obiectiv important pentru cel care face investiția, dar, de multe ori, rămâne un vis neîmplinit. Tehnologiile nu evoluează liniar, iar mixarea acestora într-un flux coerent poate deveni o provocare și, de aceea, mulți producători cochetează cu ideea înlocuirii întregului parc de echipamente.

SAi PixelBlaster Screenshot - Central 01

Organic sau organizat?
Fiecare afacere a crescut într-un mod organic, mărindu-și capacitatea de producție ca răspuns la cererile primite de la clienți. O companie care produce bannere, roll-up-uri sau semne de mici dimensiuni își va cumpăra un printer mai mare cu care să abordeze lucrări noi și să își crească afacerea. Apoi va face backlit-uri și billboard-uri și va avea nevoie de un echipament superwide de la alt producător. Aceste schimbări se pot produce foarte repede. Sunt cazuri în care acestea se produc o dată cu primirea unei comenzi mai mari de la un client. Alte achiziții sunt dictate ca urmare a întreruperii externalizării producției din dorința de a optimiza profitul sau de a adăuga o calitate mai bună produselor oferite. Creșterea este pozitivă, dar nu este sistematică. Cât ai clipi, producătorul se trezește că are în curte mai multe echipamente care funcționează cu diferite tipuri de cerneală, unele pe PC, alte pe Mac și, ceea ce este cel mai supărător, sunt operate de tehnicieni care nu cunosc decât anumite tipuri de echipamente.

În vreme ce compania a crescut organic în deplin acord cu nevoile acesteia, fluxul de producție a devenit fragmentat și se transformă într-un factor care încetinește dezvoltarea, ba chiar devine un generator de regres. Dependența de anumiți tehnicieni sau timpul consumat pentru a obține aceleași rezultate pe diferitele echipamentel de imprimare devin din ce în ce mai costisitoare. Ironic, dar aceste este numit prețul succesului

Diagnosticul punctelor dureroase
Din păcate, nu există o singură sursă de întârziere în fluxul de producție. La fiecare nivel al acestuia pot apărea probleme care să perturbe rezultatul final. În vreme ce multe probleme pot fi preîntâmpinate de o bună pregătire a fișierelor, aletel pot apărea din incompatibilități dintre media și cerneală. La aceste ase adaugă probleme care pot fi generate de echipamentele de finisare sau de solicitări speciale cum sunt cele care implică imprimarea cu date variabile.

Pe lângă acestea sunt cele care nu țin de specificul afacerii. Cât de mult depinde fluxul de producție de un operator, dacă aceste se îmbolnăvește? Poate cineva să îi țină locul? Pot fi lucrările de care se ocupa el mutate pe un alt echipament? Dacă un echipament intră în revizie, pot fi lucrările care erau făcutde de aceste ăs fie preluate de alte echipamente sau lucrul trebuie să se oprească?

Găsirea unpr soluții pentru probleme de mai sus pot fi parte din rutina zilnică a unui manager sau, în situațiile critice, ajunge să acapareze întreaga zi de lucru a acestuia. Niciuna din problemele de mai sus nu este de nerezolvat, dar alocarea timpului pentru rezolvarea lor mută interesul de pe alte obiective mai importante. Cele mai multe dintre companiile de producție publicitară au mai puțin de zece angajați, iar productivitatea lor devină esențială pentru succesul afacerii. Pe măsură ce sarcinile devin mai complexe și termenele de predare mai scurte, în lipsa unor măsuri pe ptermen lung care să preîntâmpine ineficiența, profitul va fi afectat iremediabil.

Cea mai ușoară cale de a rezolva acetse probeleme este aceea de a căuta doar acele lucrări care nu ridică provocări speciale și sunt ușor de integrat în orice flux de producție. Pericolul este însă destul de însemnat. Marginile sunt ok, cel puțin deocamdată, dar, în curând, producătorul constată că furnizează un produs care este perimat și desuet și pe care tot mai puțini clienți i-l solicită. În final, va rămâne doar cu acei clienți care sunt dispuși să împartă stagnarea cu el, adică aceia pentru care produsul pe care îl achiziționează nu valorează prea mult, iar acest lucru se va vedea și în prețul, din ce în ce mai redus, pe care clientul îl va solicita.

În fond, este o piață dictată de nevoile cumpărătorului și, în condițiile existente, necesitatea de a inova și de a reține atenția clienților sunt considerente primordiale, iar cine neglijează să identifice punctele dureroase ale producției o face pe propriul risc.

No pain, no pain
Una dintre soluțiile care pot rezolva problemele descrise mai sus este folosirea softurilor de gestionare a producției de print. SAI a lansat PixelBlaster, un soft care permite furnizorilor de servicii de imprimare să preia controlul fluxului de producție al echipamentelor digitale de imprimare de format mare.

Sistemul este modular și scalabil și poate fi upgradat în funcție de dimensiunea afacerii și de tipurile de lucrări pe care aceasta le gestionează. PixelBlaster este un soft care oferă o soluție completă pentru fluxul de producție, începând cu separațiile de culoare, pregătirea fișierului, managemntul culorii, RIPP, prinatrea și operațiunile de finisare. Programul are abilitatea de a lucra atât pe platforme PC, cât și pe Mac sau Linux și garantează obținerea acelorași rezultate indiferent de echipamentul de imprimare folosit, tipul cernelii sau al substartului, oferind repetabilitate și predictibilitate pentru culoare șicalitatea imaginii tipărite.

Beneficiul major pentru furnizorii de servicii de imprimare și signmakeri este că, prin utilizarea PixelBlaster, aceștia au compatibilitate instantanee între aproape toate componentele hardware și software-ul. Diferite lucrări pot fi redirecționate către alte echipamente prin intermediul oricărui computer conectat la rețeaua internă, iar aceste pot fi asistate de către orice operator. În acest fel, PixelBlaster nu numai că oferă un flux de lucru liniar, dar asigură protecție atunci când un calulator se defectează sau imprimanta nu mai funcționează, or operatorul nu este diposnibil, redirecționând lucrarea către alt echipament.

PixelBlaster este versatil și are module pentru a crea profile de culoare și capacitatea de a gestiona culorile spot. Permite previzualizarea înainte de tipărire sau tăiere și poate gestiona și controla finisarea și tăierea (inclusiv calculul spațierii pentru semnele de tăiere, capse sau liniile de împăturire) materialelor imprimate. Softul poate gestiona funcțiile “step and repeat”, nesting sau cele de imprimare cu date variabile și are integrată funcția de gestionare a imprimăprii cu cerneală albă pentru substraturile de sticlă sau închise la culoare. De asemenea oferă funcția de imprimare N-colour pentru cerneluri non-standard cum sunt cele destinate imprimării pe ceramică.

PixelBlaster a fost lansat în 2012 și până acum s-a dovedit a fi unul dintre cele mai bune soluții de gestionare a producției de print disponibile pe piață, fiind capabil să ofere o soluție integrată pentru a gestionare unui flux de lucru caracterizat de o varietate mare a lucrărilor executate pe format din mai multe tipuri de echipamente

Similar Posts:

17 recommended
comments icon0 comments
0 notes
416 views
bookmark icon

Write a comment...