Analiza

Pantofi uriaşi la Plaza România

• Bookmarks: 20 • Comments: 1447


După o investiţie de 10 milioane de euro şi lucrări de construcţii care s-au întins pe durata a şase luni, compania Anchor Grup a extins centrul comercial Plaza România cu încă 30 de magazine. Cu ocazia evenimentului de lansare a noilor spaţii, Plaza România a găzduit o expoziţie inedită de pantofi supradimensionaţi, realizaţi din materiale non-conformiste şi împodobiţi creativ de opt tineri designeri români.

Opt construcţii albe identice, având forma unor pantofi uriaşi, înalţi de doi metri şi o lungime de trei metri, au fost amplasate în diverse zone ale centrului comercial. Ulterior, opt tineri designeri vestimentari au decorat aceste „blank-uri” realizate din fibră de sticlă, după cum le-au denumit organizatorii, în baza unui proiect propriu, aprobat de conducerea spaţiului comercial. Decorarea pantofilor s-a făcut la faţa locului, fiecare designer abordând un stil creativ propriu şi folosind materiale dintre cele mai neobişnuite.

Pentru a decora creativ şi personalizat pantofii gigant, designerii şi-au ales câte o temă care să îmbine viziunea lor cu elemente împrumutate din natură şi, mai ales, ale primăverii. Astfel, au luat naştere Pantoful Primăvara sau Pantoful Mărţişor, Pantoful Cenuşăresei sau cel al Zânei Pădurii, dar şi cel intitulat Passion Du Brazil. Pentru decorare au fost folosite materiale dintre cele mai diverse, de la cristale, satin, plexiglas, PVC şi piele argintie, până la flori naturale, şnururi albe şi roşii, şiraguri de mărgele, elemente de inspiraţie pop-art, schiţe de modă şi materiale din colecţiile proprii ale designerilor.

Tineri designeri, precum Arina Varga, George Enache, George Neagu, Mirela Diaconu, Mihaela Glavan şi Livia Mihu, au acceptat participarea la acest proiect, găsindu-l curajos, inedit şi generos prin libertatea de exprimare artistică. Toţi designerii au fost premiaţi, iar Mihai Albu a ales un model pe care îl va realiza în atelierul său, la dimensiuni normale şi care va fi acordat prin tragere la sorţi unuia dintre vizitatorii care au participat la votul pentru cel mai frumos pantof.

Similar Posts:

20 recommended
comments icon1 comment
1 notes
447 views
bookmark icon

0 thoughts on “Pantofi uriaşi la Plaza România

    Write a comment...