Analiza

Piața tiparului inkjet va depăși 100 miliarde de dolari până în 2023

• Bookmarks: 12363


Piața globală a tipărului inkjet va avea o rată de creștere anuală de aproape 10% în umătorii cinci ani,  ajungând la peste 100 miliarde de dolari, arată noul raport de piață marca Smithers Pira, ”Viitorul imprimării inkjet până în 2023”.

Pe fondul unui ritm general de creștere a industriei tipografice de doar 0.8%, valoarea imprimării inkjet din zona aplicațiilor grafice și a ambalajelor va ajunge la 69,6 miliarde dolari, cu un volum total de imprimare echivalent cu 749 miliarde de exemplare A4. Acest volum va consuma circa 103.700 tone de cerneală, utilizatorii finali cheltuind 8,7 miliarde de dolari, în timp ce piața echipamentelor noi inkjet va fi de 3,6 miliarde de dolari.

“Tipărirea inkjet câștigă cotă de piață datorită proceselor analogice, deschiderii pentru aplicații noi, precum și dezvoltării unor noi canale de distribuție și fluxuri de lucru”, arată Dr. Sean Smyth, consultant în domeniul imprimării de la Smithers Pira, autorul raportului. Economia și fiabilitatea imprimării inkjet se îmbunătățesc de la zi la zi ca umare a investițiilor în capetele de imprimare, dispozitive, cerneluri și sisteme de uscare și, din ce în ce mai mult, în sisteme integrate și software-ul asociat acestora, subliniază acesta.

Potențialul de creștere al tipăririi inkjet va schimba modelele de afaceri ale furnizorilor serviciilor de imprimare, întrerupând lanțurile tradiționale de aprovizionare și adaugând noi opțiuni cu valoare adăugată.

Raport Smithers Pira

În timp ce publicitatea va continua să fie domeniul de aplicație predilect al imprimării inkjet în perioada 2018-2023, creșterea cea mai rapidă va proveni din utilizarea mai largă a inkjet-ului în producția de ambalaje, cărți și tipărituri comerciale.

Dincolo,însă, de aplicațiile de bază, dezvoltatorii testează modalități de utilizare a flexibilității imprimării inkjet pentru a introduce noi aplicații pe piață, precum imprimarea 3D, a automobilelor și mijloacelor de transport, imprimarea biomedicală, a electronicelor, imprimare direct în formă, cât și multe altele.

Un exemplu de o nouă aplicabilitate a imprimării inkjet este și cel al decorării avionului Airbus A320 printr-o formulă mult mai ușoară decât vopseaua tradițională sau utilizarea clasică de șabloane.

Aceasta dar și o serie de alte oportunități de creștere viitoare sunt evaluate critic în cadrul raportul Smithers Pira, document ce oferă o analiză calitativă de specialitate a factorilor de piață și a evoluțiilor tehnologice care stau la baza creșterii imprimării inkjet la nivel global.

Analiza și datele specifice (în funcție de valoare și volum) provin din evaluarea a 11 aplicații de utilizare finală din peste 30 de piețe naționale și regionale cheie,  atât prin metode de cercetare primară (interviuri), cât și dintr-o serie de surse secundare (reviste, jurnale, previziuni ale industriei), oferind o profunzime unică a informațiilor.

 

Similar Posts:

12 recommended
comments icon0 comments
0 notes
363 views
bookmark icon

Write a comment...