Analiza

Prima reclamă video din presa scrisă

• Bookmarks: 26440


Ediţia din 18 septembrie a revistei americane Entertainment Weekly a devenit prima publicaţie care are inclusă o reclamă video în ediţia tipărită, informează Enquirer Herald.

Când abonaţii din New York şi Los Angeles ai publicaţiei Entertainment Weekly şi-au răsfoit revistele, s-ar fi putut crede într-un film din seria Harry Potter, unde fotografiile tipărite prind viaţă sub ochii privitorului. Revista are inserat în interiorul unei pagini de reclamă un ecran de aproximativ 5 cm care difuzează spoturi pentru producţiile postului TV CBS, dar şi un spot Pepsi.Sistemul funcţionează după aceeaşi tehnologie ca în cazul felicitărilor muzicale, astfel că rularea clipurilor începe automat atunci când cititorul deschide pagina respectivă. Ecranul cu cristale lichide are o grosime de 2,7 mm şi este alimentat de o baterie ce poate fi reîncărcată cu ajutorul unui mini-USB. Mecanismul este fixat într-o pagină cartonată, putând suporta fără riscuri procesul de legare a revistei, transportul şi distribuţia.

Cip-ul poate stoca 40 de minute de informaţie în format video, având ataşate difuzoare miniaturale, pentru redarea sunetului.

CBS Corp şi Entertainment Weekly spun că este prima reclamă de acest tip apărută în presa scrisă. Tehnologia a fost dezvoltată de compania Americhip Inc. din Los Angeles, costurile pentru producerea reclamei şi implementarea campaniei fiind mult mai ridicate decât pentru un simplu print de presă.

La 100.000 de exemplare produse, costul pentru o reclamă video va ajunge la câţiva dolari, faţă de 9-10 cenţi pentru un print.

Cele două companii speră însă că impactul campaniei va fi îndeajuns de mare pentru a justifica aceste costuri ridicate. Advertiserii au declarat că preferă să investească în astfel de noi experimente de marketing cu impact vizual puternic, prin care să ajungă la consumatori, într-o perioadă în care reclama în presa scrisă pierde tot mai mult teren.

Iată cum arată cel mai nou tip de publicitate în presa scrisă.

Similar Posts:

26 recommended
comments icon0 comments
0 notes
440 views
bookmark icon

Write a comment...