Tehnic

Sistem 5 in 1 pentru producerea ecranelor de serigrafie

• Bookmarks: 18 • Comments: 1659


Grafica Flextronica a lansat la mijlocul lunii mai un produs 5-în-1- Nano Screen Maker – pentru producătorii de ecrane serigrafice. În paralel, a fost lansat şi sistemul Nano Sharpner pentru recondiționarea racletelor tocite.

Prin intermediul celor două produse, Grafica intenţionează să furnizeze câteva beneficii de neignorat pentru potențialii cumpărători: ecrane de imprimare de calitate care nu ocupă spaţiu inutil și au costuri de transport şi ambalare reduse.

Bhargav Mistry, director general al Grafica, privește cu încredere noile produse: ,,Am evaluat impactul spaţiului şi costurilor, precum şi constrângerile de lucru ale unităţilor de serigrafie şi suntem foarte încântaţi că putem oferi sistemul Nano Screen Maker 5-în-1 şi Nano Sharpner, care va permite obţinerea unor produse superioare la preţuri accesibile.” Sistemul este montat pe un suport mobil, care facilitează schimbarea locaţiei.

Grafica NANO-Screen MAKER 5-în-1 este o soluţie perfectă pentru producerea in-house a ecranelor de foarte bună calitate.

Nano Sharpner este un instrument compact pentru recondiționarea racletelor de cauciuc intens folosite.
Potrivit Mistry, este important să întreții racletele zilnic, aceasta fiind cea mai importantă parte a întregului proces de serigrafie.

Nano Screen Maker constă dintr-un întinzător mecanic, un coater cu emulsie, un uscător de ecran, o unitate de expunere, una de uscare şi un contor de tensiune.

Unitatea de expunere este o componentă compactă şi robustă dotată, spre deosebire de cele tradiţionale, cu lămpi cu halogen metalic şi oglinzi reflectorizante. Aceste elemente oferă o expunere mai bună la lumină şi cresc eficienţa. Un integrator de lumină cu senzor este încorporat pentru a elimina apariția ecranelor rebut în condiții de supra/sub expuneri, ce au drept cauză principală fluctuaţiile de tensiune. Odată ce procesul este complet, lampa este stinsă automat. Cadrul de sticlă transparentă cuplat la cele două butelii de gaz permite plasarea ramei pe platforma de vid.

Unitatea de uscare este un element esenţial, proiectat să usuce orizontal ecranele pentru a se obţine o grosime uniformă a emulsiei. Sistemul de ventilaţie cuplat cu cel de încălzire asigură o uscare rapidă. Izolaţia termică a acestei unităţi reţine căldura în interior, minimizând consumul de energie şi crescând eficienţa de uscare. Capacitatea maximă de stocare şi procesare este de trei ecrane.
Unitatea de inspecţie este proiectată pentru a răspândi uniform lumina pe ecran şi a evidenţia orice nereguli care nu sunt observate cu ochiul liber. Sistemul este montat pe nişte şine care permit deplasarea cu uşurinţă a ramelor.

Sistemul pentru aplicarea coatingului permite prinderea cu clame reglabile care menţin rama vertical în timp ce operatorul aplică manual coatingul.
Unitatea de întindere este un dispozitiv simplu, robust şi pliabil, proiectat pentru ajustarea dimensiunii ecranului şi pentru a obţine tensiunea optimă cu ajutorul tensiometrului încorporat. Printre avantajale folosirii acestui proces sunt îmbunătăţirea definirii imaginii, a calităţii imprimării, reducerea consumului de cerneală şi creşterea vitezei de producţie.

Similar Posts:

18 recommended
comments icon1 comment
1 notes
659 views
bookmark icon

One thought on “Sistem 5 in 1 pentru producerea ecranelor de serigrafie

    Write a comment...