Stiri

Târgul Print & Sign nu va mai avea loc în 2013

• Bookmarks: 18545


Ediția din 2013 a târgului Print & Sign nu va mai avea loc în luna mai a acestui an, a decis organizatorul Euroexpo Trade Fairs la sfârșitul întâlnirii pe care a avut-o marți, 2 aprilie, cu 50 de reprezentanți ai asociațiilor patronale din domeniu, companiilor importante din industria tipografică și din sectoarele producției publicitare și promoționalelor. Până la publicarea de către “Print Magazin” a unui articol amănunțit despre acest subiect, vă oferim comunicatul de presă emis miercuri, 3 aprilie 2013, de către Euroexpo Trade Fairs:


Credit foto: Euroexpo Trade Fairs.

Euroexpo și Romexpo, organizatorii târgului Print & Sign, anunță anularea ediției de anul acesta a evenimentului. Decizia a fost luată în cadrul unei întâlniri la care au luat parte reprezentanții Euroexpo, asociațiile și publicațiile de profil și importante companii din industrie.

Discuția a fost deschisă de Camelia Buda, Director General Euroexpo, care a dorit să puncteze în câteva fraze stadiul actual al celor două târguri de tradiție – Print & Sign și Gifts Show. „Situația este sub așteptări. Cele două târguri sunt foarte mici, în prezent fiind înscrise aproximativ 20 de firme la cel de tipar și încă 10 la evenimentul dedicat obiectelor promoționale. Ne dorim să găsim alături de dumneavoastră cea mai bună soluție pentru industrie: anularea ediției din acest an sau derularea acesteia în condițiile prezentate mai devreme”.

Invitat să-și exprime opinia vizavi de stadiul celor două evenimente, Cristian Vencu, General Manager Giotto Advertising, a susținut: „În prezent, nu ne confruntăm cu o criză economică, ci cu o criză de sistem. […] Consider că este mai bine să oprești un proiect în această fază decât să încerci să-l duci până la capăt și să se transforme într-un eșec total”.

„Producția publicitară a scăzut. Trebuie să ne întrebăm și dacă târgul are o utilitate anuală. Poate că cea mai bună soluție ar fi schimbarea frecvenței de desfășurare – cu o dată la doi ani”, a susținut Codruț Căinaru, președinte APIIP. Desfășurarea următoarei ediții de Print & Sign în 2015 este, totuși, prea îndepărtată, în opinia mai multor participanți la discuție.

„Un târg nu poate fi văzut decât ca un instrument de vânzare. Dacă dimensiunea nu este atractivă, nu are rost să mai fie organizat”, a declarat Victor Matei, Partner Channel Manager la Canon.

Bogdan Vasilescu, General Manager Grup Transilvae, a propus o regândire a întregului concept al târgului: „Am participat de fiecare dată cu plăcere la târgul de tipar. A trecut însă momentul în care clienții cumpărau, piața publicitară nu mai crește în 2013 și în 2014. Trebuie să ne îndreptăm și către alte segmente – de ambalaje, de amenajări interioare etc. Poate ar fi oportună desfășurarea în paralel cu târgul de mobilă BIFE-SIM”.

Date fiind stadiul actual al evenimentului, din punctul de vedere al suprafeței contractate foarte reduse, precum și opinia companiilor din domeniu, care nu-și doresc un eveniment slab ca număr de participanți, organizatorii au hotărât să anuleze evenimentul Print & Sign de anul acesta. Totodată, în cadrul aceleiași întâlniri, s-a hotărât ca următoarea ediție a târgului de tipar să se desfășoare în primăvara anului viitor.

În ceea ce privește târgul de obiecte promoționale, Gifts Show, reprezentanții industriei s-au arătat dornici să participe la evenimentul programat anul acesta.

„Noi ne-am pregătit pentru prezența la târg cu noi colecții și sper ca și anul acesta să ne bucurăm de un public numeros. Numărul vizitatorilor a crescut de la o ediție la alta”, a declarat Nina Tudor, General Manager Unika Atelier Producție.

„Ne dorim ca Gifts Show să-și păstreze frecvența din prezent. O întâlnire anuală cu piața este absolut necesară”, a susținut Nadia Vișan, General Manager Today Advertising.

În perioada imediat următoare, organizatorii vor căuta cele mai bune soluții pentru ca expoziția să se desfășoare în cele mai bune condiții.


Credit foto: Euroexpo Trade Fairs.


Credit foto: Euroexpo Trade Fairs.

 

Similar Posts:

18 recommended
comments icon0 comments
0 notes
545 views
bookmark icon

Write a comment...