Interviu

Trăim într-o lume în care nu mai este suficient să faci un lucru util și corect

• Bookmarks: 39658


Zsolt Rudnyanszky, președintele APIIP – Asociația Producătorilor și Importatorilor din Industria de Publicitate descrie care sunt resorturile care au stat la baza deciziei de lansare a concursului East Academy Awards.

Domnule președinte, se mai întamplă ceva în APIIP?
Se întâmplă câte ceva doar atunci când membrii se implică și colaborează. În continuare, liderii firmelor care ar dori să ni se alature pun problema invers. ’’Ce câștig dacă vin în asociatie?’’. Le raspund ’’Nimic!’’ În asociație nu primești ci oferi ceva mai mult decat o cotizatie. Este un loc în care poți verifica dacă ai veleități de a colabora cu alți lideri din industrie fără a impune. Este un loc în care ne exersăm cultura asociativă pentru a ne lămuri dacă unirea face puterea.

Aflăm că s-au inițiat proiecte noi. Ne puteți relata despre ele?
Cel mai recent proiect este East Academy Awards. A apărut din dorința de a ne face auziți pe piață ca entitate care dorește să educe și să evolueze pentru că aparținem unei industrii creative. Cumva, există o ruptură între noi și oamenii de creație. Ne propunem ca prin acest concurs să ne apropiem de oamenii talentați cu care putem lega ulterior relații de colaborare. Uneori, clienții finali doresc un serviciu complet pe care să-l deruleze cu producătorii, datorită uneirelații de încredere câștigată în timp. Doar că noi suntem buni executanți și atât. Lucrăm cu improvizații estetice și acordăm atenție mai ales elementelor tehnice. Una e creația și alta producția. Majoritatea celor care fac producție publicitară acoperim bine a doua parte. Ne lipsește omul de creație, artistul, designer-ul de produs, pentru un totem, display, suport etc.

Recomand celor care doresc să cucerească piețe externe, să ni se alature în APIIP. Ei au cea mai multă nevoie de recunoaștere, pentru că și cei de afară se întreabă la fel ca Moromete al nostru, ’’pe ce te bazezi domnule?’’

Ce este East Academy Awards?
Este un concurs de design pentru industria de producție publicitară. La acest concurs se poate înscrie orice persoană fizică cu vârsta de 18 ani, indiferent de pregătire, naționalitate, cetățenie sau profesie. Miza concursului este mediatizarea persoanei și un premiu de 1000 de euro.

Care sunt temele pentru concurs și când vom afla toate detaliile?
Scoatem la concurs cinci premii a câte 1000 de euro fiecare, câte unul pentru fiecare categorie tematică. Cele cinci categorii corespund specializării membrilor asociației respectiv, materiale, echipamente, print, semnalistică și retail. Curând, vor fi afișate toate detaliile pe site-ul evenimentului www.eastacademy.eu

Concursul are caracter internațional?
Suntem la prima ediție și încercăm să ne facem cunoscuți pe toate meridianele prin partenerii omologi. Vom promova evenimentul prin toate asociațiile naționale europene. APIIP este membră a Federației Europene de Semnalistică – ESF și ISA – Asociația internațională de semnalistică. Recent, am obținut dreptul ca fiecare membru APIIP să poată afișa pe toate materialele sale de comunicare, siglele prestigioaselor asociații ESF și ISA. Iată încă un motiv pentru care merită să intri în APIIP.

Care este avantajul asocierii cu organizațiile internaționale?
Este evident că recunoaștere și reputatie. Trăim într-o lume în care nu este suficient să faci un lucru util și corect. Orice cumpărător se interesează despre reputația furnizorului, ca să-și dozeze investiția și nivelul de încredere pe termen lung sau scurt. Într-o piață atât de concurențială, reputația este esențială. Recomand celor care doresc să cucerească piețe externe, să ni se alature în APIIP. Ei au multă nevoie de recunoaștere, pentru că și cei de afară se întreabă la fel ca Moromete al nostru, ’’pe ce te bazezi domnule?’’

Mulțumim pentru acest interviu.Aveți un mesaj de final?
Mulțumesc și eu în numele celor 36 de membri asociați APIIP – Asociația Producătorilor și Importatorilor din Industria de Publicitate. Închei cu sloganul nostru și invit colegii de breaslă la mai multă implicare și colaborare.

Similar Posts:

39 recommended
comments icon0 comments
0 notes
658 views
bookmark icon

Write a comment...