Default

Adevărata competiție este cu tine însuți

• Bookmarks: 25606


Adrian Ghinguleac, general manager Algernon, a făcut din performanță un numitor comun pentru cariera în lumea afacerilor și cea de arbitru internațional de fotbal

Dacă ar trebui să spuneți în câteva cuvinte cine este Adrian Ghinguleac, care ar fi acelea?

Am început să lucrez în Algernon în timpul facultății ținând locul diverșilor colegi care plecau în concediu de odihnă. Mi se părea ceva extraordinar să am rezultate bune în sesiune, iar vara să pot lucra. De atunci au trecut 18 ani, timp în care am învățat, m-am dezvoltat, am căpătat experiență și, în urma rezultatelor obținute, am devenit director general.

Tot în facultate începusem cursurile la școala de arbitri, iar acest lucru m-a ajutat să mă formez ca om. Spiritul competitiv din lumea sportului m-a făcut să-mi doresc să fiu pe zi ce trece mai bun în tot ceea ce fac.

Un rol important în dezvoltarea mea profesională l-a avut domnul Dan Caloian, unul dintre acționarii Algernon. De la dânsul am învățat că motivația, atitudinea potrivită și pasiunea pentru ceea ce faci reprezintă cheia succesului. Acestea sunt coordonatele după care m-am ghidat în cariera mea și nu am dat greș.

Mandatul dvs. la conducerea Algernon este sau a fost condiționat de realizarea unor obiective? Care au fost acestea?

În Algernon am implementat Sistemul de Management al Performanței începând cu 2008. Toți angajații companiei, inclusiv directorul general, au obiective de performanță cu evaluări semestriale și anuale. Scopul este să ne dezvoltăm permanent. Obiectivul meu principal este să devenim furnizorul de încredere pentru clienții noștri și feedback-ul primit este mai bun de la an la an.

Fiind un obiectiv al întregii echipe, reușesc să-l ating doar împreună cu colegii mei.

Cum credeți că s-a schimbat Algernon în ultimii cinci ani? Care este planul pentru următorii cinci ani?

Începând cu 2012, Algernon evoluează de la an la an, atât din punctul de vedere al oamenilor, cât și al rezultatelor obținute. Avem o echipă tânără și valoroasă iar dezvoltarea ei continuă este principala mea preocupare. O parte importantă din buget este dedicată an de an instruirii angajaților iar acest lucru se vede. Oamenii fac diferența iar feedback-ul primit de la clienți îmi confirmă că mergem în direcția bună. Vom continua să fim la dispoziția clienților noștri oferindu-le servicii și produse de cea mai bună calitate.

Care este cea mai bună măsură pe care credeți că ați luat-o în acești 5 ani? Dar cea mai puțin inspirată?

În cei cinci ani cred că am luat multe decizii bune, dar cea mai valoroasă a fost cu siguranță aceea de a investi în oameni, de a-i face mai buni. Ca orice manager, nu am fost inspirat de fiecare data când am luat decizii . Îmbucurător este faptul că ponderea acestor decizii fost foarte mica și, oricum, cee ace contează este că am învățat din ele.

Ce înseamnă rețelele de socializare pentru o companie precum Algernon? Este un instrument de promovare?

Rețelele de socializare sunt importante pentru orice companie, nu numai pentru Algernon. Suntem prezenți pe Facebook, YouTube, LinkedIn. Avem clienți care urmăresc postările noastre, ceea ce facem.

Care credeți că este lucrul nou pe care l-ați adus în evoluția Algernon?

Îmi place să cred că am reușit să le insuflu colegilor dorința de a fi mai buni, de a se dezvolta și de a se autodepăși în fiecare zi.

Care este media de vârstă a echipei pe care o conduceți?

Avem o echipă tânără și valoroasă, dar cu un potențial enorm. Media de vârstă este de doar 34 de ani.

Cum faceți recrutarea oamenilor din posturi importante? Head-hunting sau recrutați ca urmare a anunțurilor publicate?

Algernon nu a făcut niciodată head-hunting. Avem niște principii clare de la care nu ne abatem: nu angajăm de la concurență sau de la clienți.

Atunci când recrutăm, primul pas este să dăm anunțul intern în organizație. Prima opțiune o au angajații companiei.

Un exemplu în acest sens este directorul comercial, care a venit în 2010 în Algernon în urma unui program de internship, iar ca urmare a rezultatelor obținute a urcat treaptă cu treaptă.

Dacă nu găsim intern, ne adresăm companiilor externe de recrutare cu care colaborăm.

Ce reprezintă fotbalul pentru dumneavoastră: o pasiune sau un vis neîmplinit?

Arbitrajul a început ca un hobby și s-a transformat în ceva foarte profesionist. Ocupă un loc foarte important în viața mea: în fiecare dimineață la ora 7 am antrenament cu un preparator fizic, seara după birou merg la sala de fitness iar în weekend arbitrez.

Cu ajutorul arbitrajului, am ajuns să fiu pe teren alături de mari fotbaliști ai lumii și să particip în cele mai importante competiții naționale și europene.

Ținând cont de toate acestea, pot spune că fotbalul reprezintă un vis împlinit.

Unde vă vedeți peste 10 ani: în lumea fotbalului sau a afacerilor?

În mod normal, un arbitru își încheie activitatea la 45 de ani. După această vârstă urmează cariera de observator de arbitri.

În ceea ce privește mediul de afaceri, îmi place foarte mult ceea ce fac și în fiecare zi apar oportunități de business de care trebuie să profităm.

Atât timp cât voi avea rezultate foarte bune, cu siguranță voi fi prezent atât în business, cât și în fotbal.

Care este cel mai important principu după care vă guvernați viața profesională?

Principiul după care m-am ghidat atât la conducerea Algernon, cât și în sport a fost: adevărata competiție e cu tine însuți! Scopul meu a fost evoluez, să devin tot bun, să-mi depășesc limitele. M-am raportat la mine, la Algernon și abia apoi la competiție.

 

Similar Posts:

25 recommended
comments icon0 comments
0 notes
606 views
bookmark icon

Write a comment...