Default

Două evenimente majore organizate de ATT într-o singură zi

• Bookmarks: 25551


Aproape de sfârșitul lunii octombrie, ATT a organizat cu succes evenimentul de închidere oficială a proiectului „Calificarea ta – un viitor mai sigur!” și cea de-a X-a ediție a Forumului InPEQ. Având loc în aceeași zi, au necesitat un efort considerabil, însă acesta a fost apreciat de participanți.

Dan CĂLIN

Asociația Tipografilor „Transilvania” (ATT), în calitate de beneficiar, împreună cu partenerii săi Abeona, Formare Managerială în Turism, Pro Expert și Grup Transilvae au organizat pe 22 octombrie 2015 la Sibiu evenimentul de închidere oficială a proiectului „Calificarea ta – un viitor mai sigur!”, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară 2.3 – Acces și participare la formare profesională continuă. Membrii echipei de proiect au oferit celor interesați informații suplimentare despre programele de calificare/recalificare ce au fost desfășurate și despre planul de sustenabilitate.
Din datele oferite de organizatori reiese că indicatorii asumați inițial au fost nu doar îndepliniți, ci chiar depășiți, deși termenul propus a fost redus la jumătate la aprobarea proiectului, așa cum s-a întâmplat și cu bugetul. Astfel, valoarea proiectului a fost de 2,5 milioane de euro, celelalte cifre vorbind de la sine: 3.460 de persoane informate prin prezentări directe din grupul țintă potențial de 3.000; 8.090 de vizitatori unici pe portalul proiectului www.viitormaisigur.ro; 3.000 de persoane înregistrate din grupul țintă potențial de 3.000; 2.736 de persoane consiliate din grupul țintă de 2.700; 2.407 participanți la programe FPC din totalul de minimum 2.332; 2.055 de persoane certificate din totalul de minimum 2.040; 106 programe de formare profesională demarate din totalul de 106; opt workshopuri pentru schimb de experiență; zece evenimente de informare și diseminare.
Astfel, proiectul „Calificarea ta – Un viitor mai sigur” este un beneficiu pentru industriile grafică, media, de producție publicitară și de ambalaje, care, din cauza absenței învățământului poligrafic superior, duc lipsă de forță de muncă certificată. Fiecare absolvent din cadrul proiectului a primit o diplomă certificată de Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale, Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, recunoscută în Uniunea Europeană.

Președintele ATT a primit felicitări pentru Forumul InPEQ
În aceeași zi și în același loc, imediat după întâlnirea ATT, asociația a avut privilegiul de a organiza și ediția jubiliară a Forumului InPEQ. Ea a fost apreciată de participanți datorită faptului că a beneficiat de prezentări interesante, câteva dintre ele fiind cele de la drupa, manroland sau Intergraf (Federația Europeană pentru Print și Comunicare Digitală). La sfârșitul zilei, atunci când s-a putut relaxa pentru că totul s-a terminat cu bine, domnul David Istvan, președinte al ATT, și-a făcut puțin timp să detalieze cele două evenimente pentru cititorii Print Magazin.
„Astăzi a fost o zi importantă. În urmă cu cinci ani, atunci când ne-am hotărât să demarăm proiectul «Calificarea ta – Un viitor mai sigur», nu mă gândeam că vom ajunge să-l semnăm pentru finanțare, iar acum un an și jumătate când am semnat cele 1.800 de pagini, cât cuprindea dosarul, nu credeam că voi apuca să-l văd finalizat cu succes. Dar uite că am reușit să-l închidem așa cum ne-am dorit. Eu zic că a fost o reușită din moment ce ne-a fost tăiat termenul la jumătate și am reușit să depășim indicatorii. Iar eu, în afara faptului că am fost reprezentantul beneficiarului, fiind președintele ATT, am fost beneficiar în acest proiect și pentru că au fost specializați 50-60 dintre angajații mei. Așa am avut ocazia să văd cu ochii mei că au fost bine organizate cursurile, că examenele și concursurile au fost serioase, că suporturile de curs sunt bine făcute.
Am urmărit îndeaproape proiectul deoarece mi-am dat seama că sunt singurul care, dacă nu merge totul bine, pot răspunde în fața legii pentru milioanele de euro finanțate. În plus, m-a suprins plăcut seriozitatea cu care a fost abordat proiectul de parteneri și de cursanți. Două dintre marile câștiguri pe care le-a obținut ATT-ul în acest proiect sunt suporturile de curs și partenerii care au fost licențiați să le susțină. Ele vor fi utilizate în perioada de sustenabilitate, adică în următorii trei ani, în care putem organiza cursurile din nou la cererea firmelor, dar cu plată, deoarece nu mai beneficiem de finanțare.
Dacă s-ar ivi ocazia să realizăm din nou un astfel de proiect, cu siguranță că o vom face, dar vom învăța din experiența prin care am trecut cu primul. Ar trebui să-l gândim mult mai bine, astfel încât să nu mai avem surpriza de a primi jumătate din banii de care avem nevoie și să fim nevoiți să-l finalizăm de două ori mai repede față de cum ne-am planificat. În plus, trebuie să avem mai mare grijă de membrii noștri, mai ales de cei care au angajați mai puțini și care nu sunt localizați într-un oraș mare. Aceștia nu au avut posibilitatea să-și școlarizeze oamenii prin programul pe care tocmai l-am încheiat. Și eu am avut această problemă, fiind nevoit să-i trimit săptămânal ori la București, ori la Cluj-Napoca pentru că acolo au fost organizate cursurile și nu în localitatea în care ne desfășurăm noi activitatea. De aceea, din păcate, nu au beneficiat prea mulți membri de această șansă.
În ceea ce privește Forumul InPEQ, anul trecut când am participat la cel organizat la Zagreb ni s-a propus să găzduim noi ediția jubiliară din acest an. Am fost încântați de idee și am acceptat pentru că este o recunoaștere a valorii asociației noastre și a contribuției pe care o avem, fiind și membri fondatori. Așa a ajuns InPEQ a doua oară în România, după ediția din anul 2009. A fost un eveniment reușit cu prezentări interesante. Chiar am avut discuții cu unii dintre invitați care mi-au spus că le-a plăcut faptul că am adus speakeri ce au susținut prelegeri din care au avut ce învăța. Așadar, am avut o zi cu două evenimente majore ce au ieșit foarte bine.”

Similar Posts:

25 recommended
comments icon0 comments
0 notes
551 views
bookmark icon

Write a comment...