Stiri

Imprimeria Națională: Accesul în companie se face numai după verificarea temperaturii corporale

• Bookmarks: 23877


Compania Națională Imprimeria Națională SA (CNIN) a luat măsuri suplimentare pentru prevenirea răspândirii coronavirusului în rândul angajaților după ce, în data de 1 aprilie 2020, unul dintre lucrători a anunțat că a avut un rezultat pozitiv în urma testării pentru COVID-19 .

Precizările referitoare la această situație au venit din partea reprezentanților companiei, în urma apariție unor articole în media și care făceau referiri la „o situație îngrijorătoare la Imprimeria Națională”, unde ar exista „un focar de 500 de suspecți”. Contactați telefonic, reprezentanții CNIN au spus că este vorba „de o exagerare”. De asemenea, într-un comunicat transmis redacției noastre se mai menționează că „ în urma analizei interne, au fost identificate persoanele cu care angajatul a intrat în contact direct, fiind comunicat acest aspect către Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București”.
Imediat ce angajatul a anunțat rezultatul analizelor, la data de 1 aprilie 2020, începând cu ora 16:30 au fost dezinfectate toate spațiile comune și birourile din cadrul companiei prin intermediul unei firme specializate care a utilizat substanțe biocide autorizate.
„Totodată, au fost înștiințați toți angajații cu privire la acest eveniment urmând ca aceștia să fie atent monitorizați astfel încât să fie prevenită din timp apariția de noi cazuri de îmbolnăvire”, spun oficialii CNIN .
De la declanșarea pandemiei cu noul coronavirus, compania a luat mai multe măsuri menite să prevină și să limiteze apariția îmbolnăvirii în rândul angajaților, menționează comunicatul companiei.
Principalele măsuri au fost: • accesul în companie se face numai după verificarea temperaturii corporale atât a angajaților cât și a clienților sau colaboratorilor, respectând distanța de doi metri față de alte persoane; • au fost realizate marcajele privind respectarea distanței de siguranță (2 metri) la punctele de acces/ieșire din companie și în cadrul companiei la birourile și spațiile în care se lucrează cu publicul; • au fost asigurate personalului companiei echipamente de protecție specifice măști, mănuși precum și substanțe dezinfectante; • s-a dispus și reglementat prestarea activității în regim de telemuncă; • activitatea de producție a fost organizată în două schimburi. Personalul dintr-un schimb nu mai intră în contact cu personalul din următorul schimb. Pentru personalul din producție accesul la intrare și ieșirea din companie se face prin porți diferite pentru limitarea contactului; • spațiile de producție sunt dezinfectate la finalizarea fiecăruia dintre cele două schimburi, cu excepția spațiilor comune (uși de acces, scări, culoare etc) care se face din două în două ore; • la finalul fiecărei săptămâni se realizează dezinfectarea generală a spațiilor din cadrul companiei prin intermediul unei firme specializate care utilizează substanțe biocide autorizate.
Reprezentanții companiei au mai hotărât ca interacțiunea cu clienții și colaboratorii să se realizeze preponderent în format electronic, numărul clienților cu prezență fizică în companie fiind redus la o medie de 10 persoane pe zi. (Romulus Cristea)

Similar Posts:

23 recommended
comments icon0 comments
0 notes
877 views
bookmark icon

Write a comment...