Analiza

Lista fabuloasă a lansărilor de la Fespa Digital

• Bookmarks: 15349


Aproape toate marile nume ale industriei au pregătit lansări de produse în cadrul Fespa. Fie că sunt premiere mondiale sau europene, fie că sunt etalări de game de produse, standurile producătorilor de echipamente de imprimare vor fi spații în care se vor prezenta nu numai tehnologiile actuale, dar și oportunitățile de dezvoltare pe care le oferă contextul actual al pieței.

Hardware

Așa cum era de așteptat, producătorii de echipamente sunt cei care anunță cele mai multe premiere. Nu trebuie să ratați prezentarea celor două vedete ale Hewlett Packard: L28500 și L26500 vor fi prezentate pentru prima oară în cadrul unui eveniment de mare audiență. După prezentarea de la showroom-ul Grup Transilave din 17 februarie, o vizită la Fespa poate aduce un plus de informație celor nehotărâți.

Efi pune miza pe aplicații cu lipici pentru cei care doresc să iasă din zona de confort: EFI VUTEk TX3250r, destinat imprimării textilelor, va fi vedeta standului. În plus, probabil că vor fi furnizate și primele intenții ale producătorului american, care derivă din recenta achiziție a producătorului de echipamente de imprimare pe ceramică, Cretaprint.

În standul E20, Epson deschide noi oportunități pentru cei care produc POS display-uri prin lansarea noului SureColor S30600 și promite un cost de folosință foarte redus.

Mimaki face o promisiune demnă de urmărit: cel mai rapid echipament de imprimare prin transfer. Cei 150 mp/oră sunt principala atracție a echipamentului TS500-1800, care va fi disponibil începând cu aprilie 2012. Flatbed-urile s-au așezat demult în fruntea opțiunilor de investiție ale furnizorilor de servicii de imprimare. Agfa le oferă acestora o premieră pe măsură: Anapurna M2540 FB are o masă de 2.54×1.54 m și imprimă cu viteze de până la 45 mp/oră.

Cea mai comentată premieră a acestei ediții va fi, probabil, pasul făcut de Mimaki în tehnologia cernelurilor latex. Cele două echipamente: JV400-130LX și JV400-160LX, precum și propria tehnologie latex poziționează Mimaki drept un competitor puternic în zona soluțiilor de imprimare eco-friendly. Războul cu “alte soluții disponibile pe piață” a început deja, Mimaki anunțând că echipamentele pe care le vor lansa săptămâna viitoare consumă cu 40% mai puțin, și, în plus, există și opțiunea de a integra cerneala albă în aceste sisteme.

Fespa App, ghidul de neînlocuit

Primul lucru de care ai nevoie pentru a nu rata nimic din ceea ce este important pe perioada celor patru zile ale expoziției, este un ghid bun. Iar cel mai bun îndrumător este cel care este cel mai aproape de tine: telefonul mobil.

Aplicația FESPA, disponibilă atât în AppStore, cât și în Android Market sau pentru terminalele Blackberry, este ghidul care îți aduce aminte de toate întâlnirile stabilite și pune în prim plan cele mai importante seminarii și conferințe. Programele paralele ale evenimentului sunt disponibile în secțiunea Features.

Aplicația mai are o secțiune de știri, care se updatează zilnic și oferă informații despre evenimentele sau lansările care au loc în fiecare zi a expoziției. Aplicația oferă și o listă a expozanților, cărora le este afișat numărul standului și indicații despre cum se poate ajunge la acesta.

Ink&Media

Oricât de multe ar fi opțiunile din zona echipamentelor, ultimii ani au arătat că diferența dintre furnizori se face și în ceea ce privește costurile de imprimare. Cernelurile și suporturile folosite influențează prețul oferit, dar și calitatea produsului final.

În standul D28, Antalis propune o nouă gamă de suporturi: Coala LFP Media. Coala LFP Media conține produse pentru aplicații indoor și outdoor incluzând hârtii, autocolant, banere, materiale textile dar și multe materiale inovatoare.

Bordeaux aduce în prim plan toată gama de cerneluri, atât pentru suporturi flexibile, cât și pentru cele rigide, dar și gama de lacuri și soluții de laminare.

Liderul cernelurilor de serigrafie face un pas important în domeniul digital: Marabu aduce culoarea în Barcelona cu UltraJet DUV-F, prima cerneală special dedicată suporturilor flexibile și MaraJet DI-MS, prima cerneală destinată imprimării de format mare.

Producătorii de media mizează pe tehnologiile de imprimare cele mai căutate: producătorul de hârtii premium Felix Schoeller expune o hârtie specială pentru cerneluri latex, cu un grad de alb foarte ridicat și o suprafață semi-mată.

Foliile de vinyl sunt bine reprezentate de Neschen, care mizează pe premiatul Solvoprint Easy Dot 100, iar foliile backlit sunt puse în lumină de produsul companiei germane Regulus, Dialux SI 128.

Aplicații inedite sunt afișate pe suporturile prezentate de Asphalt Art, care promite folii pentru orice fel de suprafață.

Heytex și Mehler sunt doi producători importanți de suporturi flexibile neadezive, care nu au reușit să convingă furnizorii români de servicii de imprimare. Noile game de produse Heyblue (Heytex) și Valmex (Mehler) pot fi un bun motiv de reconsiderare a acestei poziții.

Software

Toți marii producători de software pentru industria imprimării sunt prezenți la Barcelona și fiecare a adus o soluție demnă de luat în considerare. Dincolo de soluțiile prezentate în stand, Onyx are o prezență extinsă care acoperă zona de conferințe, cu seminarul “Cum să facem față provocărilor color-managementului”, fiind și partener al competiției WrapCup Master Series. Caldera setează noi standarde în managemnetul culorii cu versiunea Caldera V9, iar versiunea 5.3 de la GMG Color Proof propune o soluție construită pe arhitectura client-server. X-Rite anunță o serie de up-date-uri gratuite printre care se numără: ColorMunki Display, i1Profiler software and i1Profiler D2LionEdition.

Pledoarie pentru deschidere

Similar Posts:

15 recommended
comments icon0 comments
0 notes
349 views
bookmark icon

Write a comment...