Analiza

Optogan a deschis cea mai mare fabrică de LED-uri din Europa de est

• Bookmarks: 5135


Se pare că Rusia este pentru Optogan un mediu prosper, numai bun pentru extinderea profitabilă a afacerii ce se bazează pe producerea de LED-uri. Compania a deschis o nouă unitate de producție în St. Petersburg, demersul fiind susținut de o investiție de peste 80 milioane de euro.

Spațiul de producție de 15.000 mp va angrena peste 800 de angajați. Din întreaga suprafață alocată, 5000 mp sunt desemnați pentru un spațiu perfect protejat de agenți poluanți, praf, aerosoli sau alți factori de mediu care ar putea afecta calitatea produselor fabricate aici. Prima linie de producție dată în funcțiune are o capacitate anuală de 360 milioane de LED-uri, însă proprietarii au anunțat deja planurile de extindere ce sunt programate pentru viitorul apropiat.

Investiția realizată de Optogan este cel mai recent exemplu de expansiune economică accentuată ce se petrece în Rusia, parte a unei strategii naționale ce-și propune să transforme mediul de afaceri local într-unul evoluat și cu o traiectorie ce nu mai ignoră globalizarea.

Grupul Optogan produce dispozitive pe bază de LED, dar și alte tipuri de instalații și componente necesare obiectelor de iluminat. Grupul a fost fondat în 2004 la Helsinki, în Finlanda, de patru cercetători de origine rusă. Din 2005, Optogan GmbH și-a desfășurat activitatea de producție în Landshut, Germania, pentru ca apoi, la sfârșitul lui 2008, să fie achiziționat de Onexim Group, un fond privat de investiții care este, momentan, acționar majoritar în companie. Alți acționari importanți sunt Rusnano, un fond public de investiții și Republican Investment Company (RIC).

La evenimentul de inaugurare al fabricii au participat nume locale sonore, precum prim ministrul Ivanov, Valentina Matvienko, guvernator al orașului St. Petersburg sau Anatoliy Chubais, director general al Rusnanotech.
În cadrul ceremoniei, cei trei fondatori ai grupului, Maxim Odnoblyudov, Vladislav Bougrov și Alexey Kovsh, au prezentat facilitățile de producție, insistând pe atributele performante ale dispozitivelor care economisesc energia și nu fac uz de substanțe periculoase, respectând impunerile actuale referitoare la protecția mediului înconjurător.

“LED-urile produse aici vor fi vândute în Rusia, dar și în afara țării. Deși de-abia am inaugurat linia de producție, am semnat deja primul contract semnificativ”, a declarat Alexey Kovsh, vice președinte executiv la Optogan.

Optogan a acționat prin această investiție masivă cumva împotriva trendurilor (care arată o predispoziție accentuată a dezvoltării spațiilor de producție în Orientul îndepărtat), considerând că mediul legislativ și infrastructura disponibile în Rusia au încurajat o opțiune fermă pentru acest spațiu.

Similar Posts:

5 recommended
comments icon0 comments
0 notes
135 views
bookmark icon

Write a comment...