Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home2/parisresidence/print-romania.ro/wp-content/themes/times/functions.php on line 7609
Outdoor-ul, preferatul partidelor – Print Romania
Analiza

Outdoor-ul, preferatul partidelor

• Bookmarks: 21 • Comments: 1934


Demarată la începutul lui noiembrie, campania electorală pentru alegerile parlamentare uninominale s-a străduit să țină, la propriu și la figurat, capul de afiș al evenimentelor penultimei luni a anului.

Competiţia în cadrul sistemului de vot uninominal mixt ar fi trebuit să impulsioneze candidații să opteze pentru mesaje și suporturi de promovare care să-i individualizeze și recomande în fața electorilor. În schimb, aceștia au preferat să urmeze calea bătută: mesaje uzate care și-au propus să ajungă la țintă mai degrabă prin supraexpunere, decât prin valoarea conținutului. Deși afișele electorale au împânzit spațiile convenționale de expunere, dar și stâlpii, gardurile sau clădirile, populația a întâmpinat și parcurs campania electorală cu o liniște indiferentă, spectacolul oferit părând dintr-odată neînsemnat.

Dincolo de feedback-ul slab al publicului elector, campania electorală a umflat buzunarele instituțiilor din audio-vizual, având în vedere că viitorii aleși s-au promovat pe bani grei în orele de maximă audiență.
Segmentul de promovare cel mai accesat a fost și de data aceasta outdoor-ul, inclus obligatoriu în campaniile partidelor conștiente de expunerea puternică pe care le-o oferă acesta, în schimbul unor costuri acceptabile. Ocuparea spațiilor media stradale a crescut in noiembrie cu aproximativ 15-20%, însă expunerea totală a partidelor candidate a fost mult mai însemnată din punct de vedere cantitativ, luând în calcul și vehiculele de promovare outdoor temporare: corturi de campanie, bannere și spații ilegale folosite pentru afișaj. Prin extensie, campania electorală pe outdoor a generat venituri substanțiale și pentru partea de producție publicitară, îndeosebi pentru cei specializați în print, dar și pentru companiile de obiecte promoționale- tricourile, pixurile și brichetele fiind răspândite cu generozitate de către partidele ieșite la vânătoare de adepți.

Oficial, se estimează că încasările companiilor de producție publicitară implicate în proiecte cu caracter electoral s-au apreciat cu 25-30%, însă datele exacte vor rămâne cel mai probabil sub cheie, cunoscută fiind reticența producătorilor de a face publice orice fel de informații referitoare la lucrările bănoase ce vin odată la patru ani.

Companiile implicate în furnizarea de servicii pentru campania electorală vor trage linie în curând, moment în care vor stabili dacă lucrul la foc continuu s-a dovedit o investiție profitabilă sau nu. Deși câștigurile s-ar putea arăta mulțumitoare pe hârtie, realitatea anilor trecuți arată că, de cele mai multe ori, partidele au tendința de a amâna onorarea facturilor sau, în cel mai neprielnic scenariu, de a uita pentru totdeauna de banii datorați. Totuși, cu precădere în acest an, siguranța afișată de cei direct implicați te îndeamnă să crezi că proiectele au fost contractate în condiții mai mult decât controlate, viitoarele încasări fiind pe de-a-ntregul securizate. Doar mersul viitor al acestor companii va putea furniza răspunsul corect: cine a controlat cel mai iscusit aceste proiecte, cine a cumulat cele mai multe beneficii, cine a fost sau nu sub scut.

Similar Posts:

21 recommended
comments icon1 comment
1 notes
934 views
bookmark icon

0 thoughts on “Outdoor-ul, preferatul partidelor

    Write a comment...