Analiza

Soft optimizat pentru redarea culorilor spot

• Bookmarks: 28822


Bodoni Systems a apelat la sprijinul Pantone pentru a produce ultima versiune a softului PressSign. Astfel, softul va permite imprimantelor să redea cu mare acuratețe culorile spot.

Producătorul de softuri Bodoni a afirmat că la imprimarea culorilor spot pot apărea mai multe probleme, decât la printarea celor patru culori de proces. Reprezentanții companiei au declarat că apar aceste inconveniente, deoarece este posibil ca imprimantele să nu fie calibrate cu aceeași versiune a ghidului de culori Pantone. De asemenea este posibil ca reprezentarea culorilor din ghidurile deținute de firmele de imprimare să fie eronată, din cauza condițiilor de păstrare a aceste ghiduri.

Reprezentanții Bodoni au subliniat că firmele de imprimare ar trebui să aibă foarte mare încredere în producătorii de cerneală atunci când imprimă culori Pantone, pentru a fi siguri că ele vor fi printate corect, în plus ar trebui să știe cu exactitate ce cantitate de hârtie va fi imprimată. Softul Pressign4 poate rezolva eficient aceste probleme.

PressSign4 conține toate bibliotecile standard de la Pantone, inclusiv PMS, Goe și noua serie Pantone Plus. Utilizatorii pot crea propriile biblioteci prin măsurarea mostrelor, prin tastarea procentelor de culori într-un program de reproducere a culorilor sau prin importarea unor fișiere cu datele de definire a culorilor.

Firmele de imprimare pot selecta o culoare Pantone și pot măsura cantitatea de culoare necesară imprimării cu ajutorul softului PressSign, care îi va arăta operatorului cum să ajusteze combinațiile de cerneală pentru a se apropia cât mai mult atât de culorile CMYK.

Ian Reid, directorul de marketing al Bodoni, a declarat: “PressSign4 este un pas înainte în a-i încercarea de a-i ajuta pe experții în imprimare să atingă așteptările dorite. Imprimarea cu acuratețe a culorilor spot este la fel de importantă ca nevoia de a lucra cu multă acuratețe”.
Vicepreședintele Pantone a declarat: “Sprijinul PressSign pentru bibliotecile Pantone permite furnizorilor de servicii de imprimare din întreaga lume se imprime atât CMYK, cât și culori Pantone cu multă încredere”.

Similar Posts:

28 recommended
comments icon0 comments
0 notes
822 views
bookmark icon

Write a comment...