Analiza

Soluţii expo ecologice

• Bookmarks: 591


Tehnologia verde îşi pune amprenta şi pe industria display-urilor expoziţionale, industria dedicată evenimentelor de profil fiind din ce în ce mai concentrată pe a oferi soluţii de expunere ecologice, de la sisteme de iluminat cu consum redus de energie, până la materiale publicitare reutilizabile sau realizate din materiale reciclate.

Substrat alternativ
Eco-Systems Sustainable Exhibits a dezvoltat materialul GreenCore, ca alternativă la substraturile din PVC pentru imprimarea digitală, realizat din lemn certificat pentru tăiere, seminţe de in şi oxizi de fier. Materialul este bio-degradabil şi reciclabil, fiind disponibil în foi rigide de 1,2 m x 2,5 m, cu grosime de 0,3 mm sau 0,6 mm şi poate fi imprimat direct pe substrat cu cerneluri UV-curable.

Stander din bambus
Broşurile şi literatura de specialitate pot supraîncărca standul expoziţional, însă standerul Panda Literature de la Drytac Corp. poate menţine ordinea şi organiza spaţiul în mod ecologic. Realizat din bambus, display-ul cântăreşte mai puţin de 3,5 kg, are 8 buzunare şi măsoară 134 cm înălţime şi 50 cm lăţime. Se demontează rapid şi are propria geantă pentru transport.

Consum redus de energie
Sistemul de iluminat LED Synergy de la Quality One Engineering Inc. pune într-o lumină eco standul expoziţional. Sistemul Synergy are 50 cm înălţime şi 16 cm în punctul cel mai lat. Dispune de 148 de becuri LED, consumă jumătate cât o lumină cu halogen similară şi funcţionează la o temperatură scăzută.

Ramă luminoasă
Aluvision a lansat Poly Vision, o soluţie pentru expunerea şi iluminarea graficii textile de mari dimensiuni. Profilul din aluminiu poate fi reglat la dimensiunile graficii şi dispune de iluminare internă pe bază de LED pe ambele părţi. Poly Vision este disponibil în variantă dreaptă sau curbă şi are o adâncime de 12 cm. În plus, iluminarea LED reduce considerabil consumul de energie, în timp ce iluminează uniform fără a dezvălui sursa luminoasă prin material.

Display dublu-faţă extrem de uşor
Cântărind mai puţin de 4,5 kg, AdStand de la Accenta Inc. este un display independent cu dublă faţă. AdStand este realizat din carton şi ABS, un plastic reciclabil, este livrat într-un pachet plat şi se montează în mai puţin de 5 minute. Display-ul are o formă eliptică, iar grafica tip mânecă se schimbă foarte uşor. Dimensiunile standard sunt de 50×180 cm şi 50×90 cm, însă pot fi comandate şi alte dimensiuni, iar postamentul poate fi oval sau rotund. Structura este 100% reciclabilă, făcând din AdStand o opţiune ecologică.

Sistem multifuncţional
Sistemul reglabil de expunere de la Pictura Graphics poate fi extins de la un pupitru până la un perete de expunere. Deşi este portabil, poate fi personalizat cu grafică rigidă sau flexibilă. Atât rama din aluminiu, cât şi restul componentelor sunt realizate din materiale reciclate şi sunt la rândul lor reciclabile, iar imaginile sunt realizate folosind tehnologii şi materiale ecologice, precum poliester reciclat, cerneală cu nivel minim de emisii volatile şi tehnologie de print UV.

Broşuri video
Ca alternativă la materialele publicitare imprimate pe hârtie, ce supra-aglomerează standul şi ajung să polueze mediul, sistemul I-Display de la Outform Inc. prezintă imagini video informaţionale despre companie şi produse. Ecranul digital de 7’ sau 10’ rulează un clip video principal, iar vizitatorii pot accesa încă patru clipuri video suplimentare sau prezentări de produs, prin apăsarea unui singur buton. I-Display oferă o varietate de posibilităţi pentru amplasare. Rama poate fi expusă pe un birou de recepţie, prinsă cu clipsuri de un raft sau montată pe suportul opţional de expunere tip turn.

Similar Posts:

5 recommended
comments icon0 comments
0 notes
91 views
bookmark icon

Write a comment...