Analiza

Outdoor-ul o ia pe o ruta ecologica

• Bookmarks: 26530


Companiile din lumea intreaga specializate in publicitatea outdoor au demarat initiative in scopul de a-I sensibiliza pe producatorii de materiale sa dezvolte produse care sa respecte mediul inconjurator. Aceste initiative nu reprezinta chiar o noutate pentru industrie, intrucat de ani buni se cauta solutii pentru folosirea materialelor usor reciclabile si chiar pentru identificarea unor cai aditionale de utilizare a autocolantului deja folosit. Treptat, au inceput sa se puna bazele pentru o noua generatie de produse ecologice care vor avea o relatie pozitiva cu mediul inconjurator si nu vor mai afecta sanatatea utilizatorului.Noile suporturi non-vinil
Acum mai bine de 20 de ani, industria outdoor-ului a inceput sa foloseasca autocolant ce putea fi usor imprimat, permitand astfel afisarea de imagini calitative la o scara variata de dimensiuni. Astazi au aparut suporturi noi, reciclabile, cu o greutate considerabil redusa, mult mai usor si sigur de instalat. Circle Graphics este una dintre companiile care au initiat pionieratul noilor materiale, fabricand in premiera Eco-Flexx, un suport flexibil, 100% reciclabil. Eco-Flexx este foarte usor, are o structura non-PVC si este reciclabil, fiind o alternativa viabila pentru clasicul autocolant. Adezivul reciclabil pe baza de polietilena permite folosirea repetata a materialului pentru proiecte diferite. Materialul a fost indelung testat de-a lungul ultimului an si va fi introdus foarte curand in productia de serie. Compania Lamar Adv. a dezvoltat un suport similar ce va introdus din aceasta vara in fabricatie. Compania clameeaza aceleasi beneficii revolutionare pentru materialul sau: non-vinil, reciclabil, foarte usor, sigur, facil de instalat. De asemenea, Lamar insista si pe avantajul economic, noul suport implicand costuri ceva mai reduse decat autocolantul.

Cerneala digitala
Un nou tip de material alcatuit din molecule prelucrate din colesterol sintetic se pregateste sa-si faca aparitia sub numele neobisnuit de cerneala digitala. Aceasta este cumva analoga cristalelor lichide si are calitatea de a reflecta lumina la fel ca orice alt suport imprimat prin metode clasice. Un astfel de produs este fabricat de compania israeliana Magink, care sustine ca acesta va detrona tehnologia bazata pe LED si display-urile TV, in principal pentru faptul ca functioneaza extrem de eficient la lumina de zi. Mai mult, nu necesita surse de alimentare, singurul consum realizat petrecandu-se la schimbarea imaginilor. Despre beneficiile viitorului numai de bine: produs non toxic care respecta mediul, iar pe deasupra salveaza milioane de tone de hartie si energie. Produsul este dezvoltat de mai bine de sase ani, in prezent fiind testat cu succes pe un display din Londra.

Similar Posts:

26 recommended
comments icon0 comments
0 notes
530 views
bookmark icon

Write a comment...