Analiza

Un târg sărac în premiere

• Bookmarks: 16400


Organizată într-un moment în care cererea de echipamente şi tehnologii noi este pe un trend descendent, prima ediţie a Print&Sign nu a excelat la capitolul premiere. Pe acest fond, puţinele evenimente ce au avut loc în cadrul târgului au reuşit să capteze interesul publicului vizitator.

Cel mai important eveniment al târgului a fost, fără îndoială, lansarea echipamentului HP DesignJet L25500, eveniment ce a avut loc concomitent cu o lansare similară petrecută la Viscom Dusseldorf. Noua imprimantă are la bază tehnologia de imprimare latex introdusă la începutul anului trecut şi permite imprimări facile, întreţinere minimă şi o gamă mai largă de aplicaţii – de la display-uri indoor pentru punctele de vânzare, grafică de expoziţii şi design interior precum tapet şi textile, până la bannere outdoor, colantări pentru vehicule şi staţii de autobuz.

Actualul model, disponibil în două variante dimensionale (42 şi 60 de inch) este construit pe platforma echipamentului HP DesignJet L65500, care s-a bucurat de un succes important de la lansarea acestuia din august 2008. Uşurinţa în utilizare permisă de către cernelurile pe bază de apă HP Latex şi capetele de printare Designjet HP 789 fac posibilă o tranziţie uşoară la imprimarea de format mare sau outdoor pentru shop-uri de semnalistică, laboratoare foto şi imprimante digitale datorită imprimării fără supraveghere şi fără a fi necesară mentenanţă zilnică, manuală a capetelor de printare. Acestea pot fi înlocuite direct de către utilizator iar spectrofotometrul încorporat asigură o culoare consistentă şi precisă a lucrărilor şi între imprimări. Echipamentul va fi disponibil începând cu ianuarie 2010 şi va avea un preţ de listă situat în jurul cifrei de 19000 euro.Referitor la targetul pe care îl vizează acest echipament, Doru Stoican, LFP Manager HP România afirmă că: “Mizăm pe clienţii care au deja experienţa echipamentelor HP din seria DesignJet 5000/5500 sau Z6100. Intenţionăm ca în 2010 să realizăm 12-15 instalări de astfel de echipamente.”

Mons Medius a prezentat la această ediţie a Print&Sign, în premieră pentru România, echipamentele de imprimare 3D Dimesion. Echipamentele sunt destinate realizării de prototipuri, machete arhitecturale, prototipuri pentru piese auto sau modele tridimensionale. Lucian Bujor, director de vânzări al Mons Medius a decalarat că este mulţumit de interesul crescut pentru acest gen de echipamente şi pentru aplicaţiile pe care acestea le presupun.
Tehnologia pe care se bazează funcţionarea acestor echipamente de imprimare 3D poartă numele de Stratasys FDM (Fused Deposition Modelling) Două materiale (unul de modelare unul de suport) sunt încălzite şi aplicate în straturi succesive până la obţinerea obiectului 3D simulat. Materialul de modelat este pe bază de ABS şi este disponibil în mai multe culori în funcţie de echipamentul ales. Modelul uPrint este cel mai ieftin din gamă, cu un preţ de listă situat sub 12000 euro şi poate fi folosit în cadrul birourilor de proiectare şi arhitectură având dimensiuni care se pretează la amplasarea în aceste spaţii. Celelate serii disponibile, Dimesnion 1200eS şi Dimesnion Elite au preţuri cuprinse între 15000 euro si 26000 euro.

O altă companie care a mizat pe diversificarea ofertei este Total Media, al cărei stand a fost printre cele mai vizitate. Pe lângă echipamentele Mimaki prezentate în stand, Total Media a propus o linie completă pentru personalizarea materialelor textile, linie ce cuprinde echipamente de imprimare prin sublimare si echipamentele de transfer pe materialele textile. “Aplicaţiile care au captat interesul publicului au fost cele referitoare la inscripţionarea covoarelor şi carpetelor. ” a declarat Liviu Ionescu, managerul companiei. Un alt aspect care a atrasa atenţia vizitatorilor a fost oferta de buy-back cu care distribuitorul din Bucureşti şi-a promovat produsele. “Este o ofertă care se supune unor condiţii speciale, dar efortul financiar este în totalitate al nostru. Vom încerca să revalorificăm echipamentele pe care le preluăm în acest sistem. Până acum am reuşit să încheiem 2 astfel de contracte” a declarat Liviu Ionescu

Similar Posts:

16 recommended
comments icon0 comments
0 notes
400 views
bookmark icon

Write a comment...