Default

Prima reuniune din 2017 a membrilor ATT

• Bookmarks: 29522


ATT – Asociatia Tipografilor “Transilvania” a avut prima intalnire din acest an in 26-27 mai 2017, care a debutat cu vizitarea tipografiei DACRIS PROD, gazda de la Constanta.

Programul a continuat cu sedinta deschisa a comitetului tehnic de standardizare ASRO/CT 382- Tehnologia grafica, care este oglinda romana a comitetului tehnic TC 130 – Graphic Technology de la ISO, cu scopul de a informa colegii de breasla ca este aprobat, si in curs de aparitie, primul standard SR ISO 12637- 1 Tehnologie grafica -Vocabular- Partea1.Termeni fundamentali. Celelalte 3 parti ale aceluias standard, care contin termenii pentru pre-tipar, tipar si post-tipar, vor fi finalizate in toamna acestui an. La fel, este in faza de finalizare si publicare lista standardelor ISO care sunt corespondentele STAS-urilor preluate din arhiva ASRO la momentul infiintarii Comitetului Tehnic. Deasemenea au fost invitati membri CT382 sa numeasca standardele de interes dintre standardele ISO TC 130 si exista o nevoie de a fi traduse in limba romana.
Presedintele CT382- Tehnologia Grafica, dl. Dorin Pitigoi, a facut prezentarea stadiului in care se afla standardele in lucru la ISO TC 130 – Graphic technology, in cadrul programului de Prezentari ATT , mai tarziu , in dupamiaza zilei de vineri, pentru colegii ATT care au sponsorizat aceste activitati de standardizare.

Programul prezentarilor ATT a debutat cu prezentarea “ drupa 2020 & interpack alliance” sustinuta de dna Anca Murar de la EXPO SALES PROMOTION.

De mare interes pentru membri ATT si invitatii lor a fost prezentarea programelor de MASTERAT IN TEHNOLOGIA POLIGRAFICA care se vor desfasura din toamna in trei Universitati politehnice de prestigiu ale tarii noastre: Bucuresti, Timisoara si Cluj. Este un proiect de succes al ATT, inceput in anul 2009, de a prezenta nevoia de specialisti cu studii superioare in domeniul poligrafic din Romania si de a solicita reinfiintarea invatamantului universitar de specialitate. Invatamantul de specialitate este unul dintre proiectele permanente ale ATT !

Dupa prezentarile tehnice ale firmelor: PAPER PLUS “Solutii profesionale de curatare industriala” sustinuta de dna Andra Nicoara si dl. Marian Ivan si “Canon: Oportunitati in tiparul digital de carte” sustinuta de dna Simona Dinu de la SAMA CONSUL programul a continuat cu prezentarile ATT-15 ANI!

Anul acesta, 2017, ATT implineste 15 ani de la infiintare , prilej cu care Membri ATT se prezinta in fata colegilor pentru o mai buna cunoastere. O parte dintre colegi s-au prezentat la Constanta, iar restul se vor prezenta la Intalnirea ATT de la Cluj-Napoca din 3-4 noiembrie.

DACRIS PROD a deschis seria prezentarilor de la Constanta si au fost urmati de: NAROTI MACHINERY Brasov, ANTEL Alba Iulia, GUTENBERG Arad, DISZ TIPO Sacele, SUFITECH Sacele, GRUP TRANSILVAE Bucuresti si Cluj, IMPRIMERIA ARTA GRAFICA Bucuresti, SAMA CONSUL Bucuresti, ALUTUS Miercurea Ciuc, MUSATINI Suceava, MASTERPRINT Iasi,Tipografia PARTOS Timisoara si NOVIS Cluj-Napoca.
Seara de vineri a fost incheiata de prezentarile firmelor: STICKER INTERNATIONAL MEDIA Bucuresti – dna Denisa Parjol, GIGEA PROD/DANY CRIS 93 PAPETARIE Buzau – dl.Nicolae Gheorghe si Tipografia ELCO Galati – dl.Adrian Gavrila care au solicitat aderarea la ATT.
In Adunarea Generala a ATT de sambata, 27 mai 2017, a fost votata intrarea in ATT a acestor trei firme. Deasemnea a fost ales Consiliul Director ATT pentru urmatori 2 ani: David Istvan – Presedinte ATT, Alexandru Galos – Vicepresedinte Trezorier ATT si Nistor Gaspar Gheorghe – Vicepresedinte ATT.

Un loc important in dezbaterile AG a ATT l-a avut oportunitatea infiintarii invatamantului profesional poligrafic, data de Ordinul Ministrului Educatiei Nationale Nr. 3554/29.03.2017- Metodologia de organizare si functionare a invatamantului dual si foarte proaspatul Ordin al MEN Nr. 3556/2017 prin care este aprobata Metodologia-cadru de desfasurare a admiterii in invatamantul dual de nivel 3 conform Cadrului National al Calificarilor pentru anul scolar 2017-2018.

Conform realitatilor din teren in Bucuresti, pentru ca la Colegiul Tehnic Media exista profesori calificati de specialitate se poate infiinta imediat din anul scolar urmator 2017-2018 invatamantul profesional dual. Ceea ce inseamna ca agentii economici trebuie sa solicite Ministerului Educatiei Nationale prin Inspectoratul scolar, si in baza unui acord de practica, pentru cati elevi se obliga fiecare sa asigure practica cu tutori de practica formatori.

In restul tarii , daca indemnam directorii de la licee sa trimita profesori la aceste masterate in Tehnologia poligrafica, la absolvire acestia sunt profesori calificati si scoala poate obtine acreditarea pentru infiintarea acestui invatamant profesional dual cu sustinerea in practica a elevilor prin agentii economici din orasele respective.

Din acest motiv trebuie promovate cursurile masterale de tehnologie poligrafica si sa le sustinem cu tot ce avem in acesta industrie: tipografiile sa primeasca profesorii in documentare si furnizorii pentru ajutor cu materiale si filmulete de prezentare a utilajelor si tehnologiilor.

Similar Posts:

29 recommended
comments icon0 comments
0 notes
522 views
bookmark icon

Write a comment...