Analiza

Revoluţie pe outdoor în Texas

• Bookmarks: 20448


Rezervoarele de petrol răspândite de-a lungul autostrăzii din Texas nu stau doar pe un pământ bogat într-o resursă naturală importantă, ci sunt situate într-o zonă bogată în istorie. Proiectul denumit ,,Epic Art” a fost creat de Native Sun Productions şi Giant Impressions, iar setul de picturi murale înfăţişează scene ale bătăliei din 1836 de la San Jacinto, bătălie decisivă pentru revoluţia din Texas.

Artistul Gary Foreman, care este şi fondatorul Native Sun Productions, a văzut o nouă utilizare pentru aceste rezervoare petroliere. ,,Am imaginat suprafeţele rezervoarelor ca o pânză cu imagini de mari dimensiuni. Este ceva ce nu s-a mai făcut înainte.” spune Foreman. După fotografierea personajelor istorice, imaginile au fost prelucrate de un designer grafic şi trimise la Giant Impressions (San Jose, California) pentru imprimare.

Materialul ales pentru imprimare a fost vinyl de la 3M, acelaşi produs utilizat pentru inscripţionarea unor camioane folosite într-o campanie a U.S. National Park Service.

Foreman a considerat că este materialul ideal pentru proiectul său, fiind impresionat de rezistenţa materialului în condiţii extreme de mediu, de menţinerea strălucirii şi clarităţii imaginilor în aceste condiţii. Pentru punerea în valoare a imaginilor prelucrate şi imprimate în prima etapă, s-a apelat la instalatorii calificaţi ai Corporate Installations (Tomball, Texas care au aplicat grafica EPICArt pe pereţii rezervoarelor. “A fost un privilegiu pentru noi să instalăm această grafică.

Fiecare suprafaţă a fost mai mult decat un simplu spaţiu publicitar, a fost ca un şevalet pentru artistul său, care a prezentat istoria într-un mod cu totul nou şi îndrăzneţ.” a declarat John Carthey, Preşedinte şi CEO al Corporate Installations.

Carthey a explicat că au existat o mulţime de sarcini de pre-instalare precum: pregătirea suprafeţelor (curăţare şi vopsire), laminarea acestora, montarea schelelor, testarea pentru instalarea în condiţii de siguranţă, obţinerea aprobărilor OSHA pentru echipamentele folosite etc. După ce totul a fost aprobat, Carthey şi echipa sa de instalatori au început să lucreze la grafica gigant, care a fost tipărită în bucăţi de 121,9 cm lăţime şi 4,57- 6 m lungime. Suprafaţa acestora a fost sablată, după care s-a aplicat vopsea epoxidică şi s-au lăsat timp de două săptămâni să se usuce. Suprafaţa a fost apoi curăţată conform specificaţiilor tehnice ale 3M. La finalizarea instalării, toate marginile au fost din nou curăţate şi s-a aplicat adeziv.

În prezent, există instalate patru imagini EPICArt în toată zona Houston. Primul este situat la Lyondell Chemical în Pasadena, Texas şi are o înalţime de 12,19m şi 22,85 metri lăţime. Pentru instalare a fost necesară o echipă de patru persoane care a lucrat trei zile. Al doilea rezervor este situat la Vopak Chemical Plant, Battle Ground. Imaginea are 9,14 metri înălţime cu 30,47 metri lăţime şi a fost instalată în cinci zile de instalare. Ultimele două rezervoare sunt amplasate la rafinăria Shell Oil. Datorită dimensiunilor impresionante ale imaginilor, între 12,19 metri înălţime şi 42,67 metri lătime, pentru finalizarea lucrărilor au fost necesare şapte săptămâni.

Datorită dimensiunilor impresionante, personajele cheie pot fi vizibile de la mai bine de 1,6 km depărtare.

Până în prezent, au fost transformate patru rezervoare, încă doisprezece fiind planificate a fi incluse în acest proiect. ,,Feedback-ul publicului şi al celor implicaţi a fost fantastic, cu mult peste aşteptări”, a afirmat Carthey Foreman, care consideră mediile pe care le creează nişte ,,muzee fără pereţi.”

Puteţi urmări un film video cu acest proiect, apăsând aici.

Similar Posts:

20 recommended
comments icon0 comments
0 notes
448 views
bookmark icon

Write a comment...