Analiza

Soluţii de expunere hi-tech

• Bookmarks: 11383


Imaginaţia nu mai este limita, ci doar începutul. Tehnologia se dezvoltă exponenţial şi oferă soluţii de expunere până de curând de domeniul literaturii SF. Chiar dacă jet pack-urile sau maşinile zburătoare nu şi-au făcut încă apariţia, alte dispozitive la fel de uimitoare şi-au găsit deja locul în standul expoziţional sau se pregătesc să iasă din laborator, pentru a aduce uimire şi surpriză pe chipul vizitatorilor.

Litrosferele
Status: disponibil
Spectaculozitatea Marii Expoziţii Mondiale din 1893 de la Chicago a constat în cele 100.000 de becuri incandescente ce au inundat târgul istoric într-o feerie luminoasă. Cu peste 100 de ani mai târziu, standurile expoziţionale pot beneficia de această feerie cu ajutorul revoluţionarelor micro-particule luminoase, care, modelate în orice formă sau adăugate în vopsea, creează un material ce emite non-stop propria lumină cu o durată de viaţă de 12 ani. Expozanţii pot înlocui astfel tradiţionalele surse energofage de lumină, creând obiecte inedite pentru a ilumina standul. Mesele, podeaua sau pereţii devin o sursă de lumină, ce străluceşte fascinant asemeni semnelor de neon, într-o multitudine de culori şi modele. Iată o idee stralucită.

Androizii sunt printre noi
Status: disponibil
Lumea a fost mereu fascinată de roboţii cu chip uman, temă tratată încă de la începuturile genului SF. Ficţiunea de odinioară devine, însă, astăzi, realitate mai rapid decât ne dăm seama. Japonezii sunt cei mai interesaţi de orice fel de maşinărie cu cap, mâini şi picioare, care spune „hello” şi au dezvoltat nenumăraţi roboţi, care întâmpină vizitatorii sau atrag cumpărătorii, în mai toate marile sedii, magazine şi expoziţii. Compania Kokoro a mers, însă, mai departe şi a lansat recent robotul cu chip uman Actroid DER2, o variantă îmbunătăţită a modelului de succes Actroid DER, ce a câştigat popularitate oferind servicii de primire şi ghidare la diverse evenimente, printre care şi 2005 World Expo.

DER2 este un fembot, adică un robot cu aspect de femeie, cu mişcări coerente şi plăcute şi al cărei chip dispune de un repertoriu larg de expresii faciale, atât de umane încât poate păcăli un ochi neatent.

Pentru mai multă naturaleţe, fembotul are piele de silicon şi simulează respiraţia şi clipirea ochilor. Odată programată, ea este capabilă să îşi coordoneze singură mişcările şi gesturile cu vorbirea şi chiar să alerge. O serie de senzori şi motoare îi permit să se întoarcă şi să reacţioneze într-o manieră similar umană şi să privească în ochi persoanele care o abordează, răspunzând întrebărilor care i se adresează. Kokoro are deja un milion de roboţi instalaţi în toată lumea, astfel că nu e de mirare dacă Actroid DER2 va înlocui curând personalul de la stand şi va deveni membru activ al evenimentelor speciale şi târgurilor de profil.

Similar Posts:

11 recommended
comments icon0 comments
0 notes
383 views
bookmark icon

Write a comment...