Analiza

Târgurile de obiecte promoționale au probleme în 2010

• Bookmarks: 22467


Edițiile din 2010 a două târguri de obiecte promoționale au fost deja anulate. Organizatorii spun că principalul motiv al anulării este situația economică nesigură.

Primul târg internațional important de obiecte promoționale care nu s-a mai organizat a fost PSI Paris. Evenimentul trebuia să aibă loc în 2-4 februarie 2010.
Anunțul de anulare a târgului a fost făcut public pe 18 decembrie 2009 de către compania organizatoare, Reed France. Purtătorul de cuvânt al organizatorilor anunța că PSI a luat această decizie din cauza situației economice nesigure.

Anularea PSI Paris nu a avut loc numai din cauza situației economice. Tot pe 18 decembrie 2009, Michael Freter, managing director PSI (The International Network of the Promotional Product Industry) a declarat că organizația pe care o conduce a preferat să anuleze târgul de la Paris, deoarece competiția între organizatorii de târguri devine din ce în ce mai dură. Astfel, PSI se retrage ca brand de pe piața de expoziții din Franța, până când nevoile pieței vor putea fi identificate în mod clar .

De asemenea, directorul PSI spunea că dorea să se concentreze pe organizarea evenimentului PSI Düsseldorf, cel mai important târg organizat de PSI. Însă, cu toate că eforturile aveau ca scop sprijinirea evenimentului din Düsseldorf – ce a avut loc pe 15 ianuarie 2010 – expoziția nu s-a menținut la nivelul anului 2009.
Târgul a avut cu 11,5% mai puțini vizitatori față de anul trecut, au fost doar 883 de expozanți, față de 919 în 2009, iar spațiul de expunere a fost mai mic – doar 37.000 mp, față de 40.900 în 2009.

Un alt târg anulat a fost PME (The Promotional Marketing Exhibition), programat pentru aprilie 2010 la Londra. Simon Tilley, directorul companiei organizatoare Volume Exhibitions Ltd., a spus că motivul anulării este climatul economic precar din Marea Britanie. Târgul se adresa utilizatorilor finali. Nu s-a stabilit o dată clară pentru ediția PME în 2011.

Similar Posts:

22 recommended
comments icon0 comments
0 notes
467 views
bookmark icon

Write a comment...