Interviu

Doru Stoican: Atât timp cât nu sunt atraşi şi beneficiarii finali ai industriei, succesul unui astfel de târg va fi din ce în ce mai greu de anticipat

• Bookmarks: 22 • Comments: 2611


Managerul LFP al HP România, Doru Stoican, privește cu interes noul concept al târgului autohton de producţie publicitară, percepând schimbarea ca pe un pas firesc şi binevenit. În ce măsură influenţează însă această modificare decizia de participare a unuia dintre cei mai mari furnizori de echipamente de pe piaţă?

Am primit recent de la organizatori o e-invitaţie pentru participare, din care am aflat despre noua strategie. Oportun? Categoric. Era singura variantă pentru a avea un târg de print anul acesta. Altfel, costurile participării pentru un expozant la trei manifestări ar fi fost prea mari şi greu de acoperit, iar mulţi ar fi declinat participarea. Dacă ne avantajează? Categoric. Vor fi mai mulţi vizitatori şi se va putea face o promovare mai puternică. Vor fi clienţi din zona de print analogic care vor putea vedea şi ultimele tendinţe din printul digital şi, poate, vor fi interesaţi şi de această latură. Pe de altă parte, deşi mai mulţi ca număr, vizitatorii vor fi mai puţin interesaţi, mergând „la sigur” în unele standuri şi, poate, nici măcar „în vizită” la cele mai multe.

Numele manifestării – Print & Sign – sună la fel de bine ca şi Advertising Show. Poate că sugerează mai bine tema expoziţiei. Însă atât timp cât nu sunt atraşi şi beneficiarii finali ai acestei industrii (agenţiile de media, departamentele de marketing ale companiilor, etc.), succesul unui astfel de târg va fi din ce în ce mai greu de anticipat. Cât despre schimbarea perioadei de desfăşurare, din punctul nostru de vedere, ca şi furnizor internaţional, nu este nici o schimbare. Important este să nu fie în acelaşi timp cu alte târguri de profil din regiune.

Am fost contactaţi de către organizatori în vederea participării, însă nu cunosc în acest moment detaliile condiţiilor de participare. În plus, în acest moment nu am luat decizia dacă vom participa sau nu. Vom lua legătura cu partenerii noştri locali şi vom analiza situaţia pieţei, costurile implicate şi profitul ce poate rezulta, deoarece anul trecut participarea la Advertising Show a fost departe de rezultatele aşteptate.

Similar Posts:

22 recommended
comments icon2 comments
2 notes
611 views
bookmark icon

0 thoughts on “Doru Stoican: Atât timp cât nu sunt atraşi şi beneficiarii finali ai industriei, succesul unui astfel de târg va fi din ce în ce mai greu de anticipat

    Write a comment...