Interviu

În Turcia sunt două magazine Startonight pe aceeași stradă

• Bookmarks: 15590


Startonight Chemie Romania este unica firmă din țară care produce și comercializează obiecte cu proprietăți luminoase în întuneric. O suprafață imprimată cu cerneluri cu polimerul Startonight va înmagazina lumina pe perioada expunerii la aceasta, iar în întuneric suprafața va deveni luminoasă. Tehnologia a fost inventată de Helmut Lox, chimist de origine sasă stabilit în Germania, iar comercializarea produselor care o au la bază a început în 2007. După cinci ani, succesul produselor Startonight a depășit granițele țării, anul viitor marcând prezența acestora în rețelele DIY din Germania. Emil Grecu, acționar majoritar al companiei, evocă drumul parcurs până în acest moment.

Unde sunt realizate produsele Startonight? Puteți descrie, pe scurt, care este procesul prin care sunt produse acestea?
Toate produsele noastre sunt realizate în România de către compania noastră sau cu ajutorul colaboratorilor noștri. Exista mai multe procedee de aplicare a cristalelor luminoase, cele mai folosite fiind serigrafia și aeropulverizarea. Pentru aceasta am adaptat diferite utilaje și mașini. Soluțiile folosite diferă în funcție de suportul pe care sunt aplicate (în general folosim baze transparente).

Procesul nu poate fi realizat prin intermediul unei tehnologii digitale, adică prin imprimare, deoarece cristalele nu pot fi amestecate cu cernelurile pentru imprimante, lucru care ar conduce la înfundarea duzelor.

Este acest proces patentat? Cui îi aparține acesta?
Nu am patentat procesul, deoarece nu am considerat că este necesar. Dacă altcineva îl poate realiza, nu ne deranjează acest fapt. Toate aceste produse i se datorează inventatorului roman Ioan Eugen Neagu, cercetator în cadrul unui institut din Salerno, Italia.

Ati încercat comercializarea acestor produse și în afara țării. Unde se vând cel mai bine produsele Startonight?
Ne-am gândit să dezvoltăm afacerea în sistem franciză. Am pornit în 2008 la târgul de francize de la București, unde am avut succes. Aici am prins curaj și am participat la târgurile internaționale de franciză de la Valencia, Milano, Budapesta, Istanbul, Atena, Paris, Sofia, Belgrad. În felul acesta am reușit să acoperim aproape toată Europa și, prin urmare, am ajuns să livrăm produsele noastre în peste 20 țări.

Succesul cel mai mare îl înregistrăm în Turcia, unde progresele sunt uimitoare. Există magazine pe tot teritoriul Turciei. De fiecare dată când merg acolo am impresia că visez, că nu este adevărat: ultima dată, am fost în Marele Bazar și am văzut două magazine Startonight pe aceeași stradă.

Produsele dvs sunt comercializate prin rețele de retail de tip “do it yourself.” Pentru ce tip de produse este valabil acest canal? Se va extinde și în afara țării această politică?
În România am pornit pe calea “DIY” unde livrăm tablouri, tavane și produse pentru copii. În acest moment produsele noastre sunt disponibile în rețelele Hornbach și Dedeman, iar rulajele sunt peste așteptări. În curând, urmează sa livrăm și în Germania, la Bauhaus, către 130 magazine. Suntem, de asemenea, în discuții și cu Hornbach Germania unde ne așteptăm să putem demara livrările începând cu anul 2013.

Descrieți și alte aplicatii și produse din portofoliul Startonight.
Pe lângă cele 4000 produse deja existente (ceasuri, corpuri de iluminat, tavane, tapet, tablouri, produse de grădină, produse decorative din sticlă, produse pentru copii, textile – tricouri, produse pentru bricolaj – căramidă sticlă, ceramică, semnalistică ) oferim și servicii speciale precum imprimarea personalizată a oricărui obiect sau suprafață. Aplicațiile cele mai recente vin din domenii precum tuning-ul auto-moto, decorarea cluburilor și a barurilor, a camerelor de copii, precum și producția de obiecte promoționale.

Anual, în luna noiembrie, introducem în oferta noastră produse noi. Sunt în lucru produse pe bază de poliuretan dezvoltate în colaborare cu BASF Turcia, precum și cele pentru inscripționarea asfaltului.

Similar Posts:

15 recommended
comments icon0 comments
0 notes
590 views
bookmark icon

Write a comment...