Analiza

Turist de Fespa

• Bookmarks: 13330


O deplasare de cinci zile la Fespa Digital Barcelona costă, pentru o persoană, între 400 euro și 1000 de euro, în funcție de opțiunile de cazare și transport. Este un preț similar celui al unei vacanțe. De la un astfel de târg nu te vei întoarce însă odhnit și relaxat, ci cu bateriile încărcate de idei noi, gata de pus în practică.

Centrul expozițional Gran Via, locul ce va găzdui Fespa Digital 2012, este situat pe drumul ce duce către aeroportul din Barcelona. Deși afișează o aparență masivă, construcția spațiului expozițional debordează de personalitate, fiind marcată de elemente arhitecturale surprinzătoare. Clădirea poartă semnătura arhitectului nipon Toyo Ito și este, în peisajul urban catalan, un obiectiv turistic în sine. Centrul expozițional Gran Via este în deplin acord cu marca orașului, care rămâne un reper de studiu continuu pentru designeri și arhitecți, dar și un punct de maximă confluență a energiilor de business din întreaga lume.

Respectând rigorile urbane contemporane, centrul expozițional al Barcelonei este plasat la o distanță care să-l separe de centrul orașului, beneficiind însă de un nivel satisfăcător de accesibilitate. Dispunând de o suprafață de expunere de 240.000 mp, Gran Via face parte dintr-un amplasament expozițional mai amplu, Fira Barcelona, spațiu ce este perceput ca un cartier în sine, dedicat expozițiilor de anvergură, punând la dispoziția organizatorilor de târguri o suprafață totală de 405.000 mp.

Cel mai simplu, la Gran Via se poate ajunge rapid prin intermediul trenului FGC, care poate fi luat din Piața Espanya, conectată cu orașul prin rețeaua de metrou. Prețul biletului de tren este de 2 euro.

O altă modalitate, ceva mai costisitoare, este cea a transportului cu taxi sau cu mașină închiriată, cea din urmă fiind o opțiune mai puțin recomandabilă, din perspectiva costurilor și a disponibilității locurilor de parcare din centrul orașului.

Oferta de cazare pe care de care dispune Barcelona poate face din călătoria de business o experiență mai mult decât memorabilă.

În acest moment, există încă locuri de cazare disponibile la hotelurile centrale din Barcelona, prețul unei camere pentru patru nopți plecând, pentru întregul sejur, de la 250 euro. Zborul București-Barcelona este efectuat direct (fără escală) de mai multe companii aeriene, un bilet de avion costând, conform ofertei curente, între 87 și 250 euro.

Vizita la Fespa Digital poate fi privită, de cei care merg pentru prima dată în Barcelona, și ca o oportunitate de a descoperi un oraș fabulos. Surmenajul creat de vizitarea expoziției poate fi diminuat, în timpul disponibil rămas, de spectacolul oferit de capitala catalană la o simplă plimbare pe jos. Semnăturile lui Gaudi abundă în tot orașul, bulevardele expiră un aer degajat, iar localnicii te vor surprinde, la orele serii și în zilele de sfârșit de săptămână, prin energia pozitivă cu care animă piețele pestrițe, spațiile comerciale zgomotoase sau restaurantele cu tapas și fructe de mare, aflate la tot pasul.

De pe lista de bifat în zilele petrecute în Barcelona cu ocazia expoziției Fespa n-ar trebui să lipsească, pentru cei ce dispun de mai mult timp și vor să-și completeze experiența de business cu una turistică, câteva locuri ce sunt direct responsabile de faima orașului: pestrițul bulevard Rambla, muzeul Picasso și locurile care au marcat tinerețea pictorului, catedralele Sagrada Familia, aflată etern în construcție și Santa Maria del Mar, un manifest specific al stilului gotic catalan, dar și parcul Guell, construit din fantasmele lui Gaudi sau clădirile marcate de curentul “modernista”, foarte prezent în arhitectura Casei Batllo și Amatller.

Știi cine sunt cei mai celebri români anul acesta la FESPA?

Similar Posts:

13 recommended
comments icon0 comments
0 notes
330 views
bookmark icon

Write a comment...